Genkse band Dumont ijvert voor betere mentale gezondheidszorg met hun nieuwe single 'The Gun'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    26 september 2023

Dumont, de indie/americana rockband uit Genk brengt na de release van hun EP “Stay A While” (een samenwerking met de legendarische Elliott Murphy),  hun nieuwe single uit. Het nummer “The Gun ” gaat over het tragische einde van Kurt Cobain die in 1994 op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. 


Dumont wil met dit nummer aandacht vragen voor het belang van mentale gezondheid en een betere zelfmoordpreventie. In het nummer wordt verwezen naar de tragische dood van Kurt Cobain maar ook naar andere mensen die te vroeg uit het leven zijn gestapt en gaat impliciet ook over de pijn en het verdriet van de nabestaanden.

Het nummer werd geproduced door Zjef Cludts die ook drums speelt op de opname. Dumont is verder Albert Claesen: bas - Johan Dengis: zang, ritme gitaren, tekst en muziek - Thomas François: toetsen, backing vocals - Dario La Mela: lead gitaar, backing vocals.

Het resultaat is bijzonder pakkend, met een streepje 70's en een prachtige stem die rock'n roll uitademt. Ergens voel ik een vleugje David Bowie. Voor mij is dit een ronduit geniale single die me diep weet te raken, zoals enkel de besten dat kunnen! Een Belgisch pareltje!

Find the artist here:

FacebookSpotifyEmailYouTube