Galine komt met nieuwe single/video: 'Slow Motion'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    29 september 2023

"SLOW MOTION” is de eerste single van Galine’s nog te verschijnen debuutalbum. Met producer Koen Gisen (o. m.Meskerem Mees, An Pierlé, The Bony King...)  aan haar zijde ging ze op zoek naar een meer organische stijl en een warme sound die haar songwriting zou verrijken. In “Slow Motion” neemt ze je mee naar de highs en lows van emoties, waarbij hypersensitiviteit wordt omarmd als een bron van kracht en begrip.


Het is een emotioneel manifest dat ons aanmoedigt om onze angsten te omarmen, hypersensitiviteit te omvatten en emoties te ervaren op een manier die ons in staat stelt ze beter te begrijpen. "

Galine brengt frisse, actuele pop met subtiele electro accenten en een focus op vocal & keys. Muzikaal wordt ze ondersteund door Esther Coorevits (Jan Verstraeten), Wouter Vandersyppe (I Will, I Swear), Sven Sabbe (Momoyo) en Thomas Van Caeneghem.

In december 2018 bracht Galine haar eerste EP 'FABULAE' uit/Geïnspireerd door artiesten als Maggie Rogers, Lana Del Rey en Sylvan Esso, maakte ze tijdens de coronaperiode haar tweede EP "Lilith" met Daan Schepers (Eefje de Visser, Bazart) die uitkwam op Starman Records in mei 2022. Singles als “Team” en “Woman” haalden meermaals de nationale radio.

Ze stond in het OLT Rivierenhof als voorprogramma van Hooverphonic, Tweeklank en Campo Solar. Voor de coronapauze speelde de band onder andere de AB en de Handelsbeurs plat en werd ze Artist in Residence van Wilde Westen/De Kreun. Ze werd finaliste voor Soundtrack 2019 en werd geselecteerd voor de Nieuwe Lichting 2021.

Find the artist here:

FacebookSpotifyInstagramYouTubeEmail

Live shows
 7/10/23 Bright Lights, Handelbeurs, Gent
17/10/23 Bar Broos, Gent
25/10/23 Farrm, Hasselt