Black Leather Jacket 'BE) kondigt nieuw album aan: 'Stinger' uit op 13/10 en lost nieuwe single!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    1 oktober 2023

Het Antwerpse viertal Black Leather Jacket is terug, en hoe! Met comeback single Darts leverde de band alvast een oorwurm die eindeloos door je hoofd blijft spoken. Niet veel later werd hun passage op Pukkelpop een zegetocht voor de Belgische rock-’n-roll en bewees de groep geen one trick pony te zijn, maar een geoliede machine. 


Dat hoor je ook op de nieuwe plaat Stinger. De band trok zich terug in de studio met producer Damien Vanderhasselt (Millionaire, Arabnormal) om te experimenteren met nieuwe sounds en structuren. Het resultaat mag er zijn: een gedurfde rockplaat die de grenzen tussen punk, garagerock, anthemische synthesizers en heavy metal opzoekt.

Stinger is dan wel geen walk in the park, maar een pamflet vol met zelfreflectie. Twaalf songs over het ten onder gaan aan de chronische toxiciteit van het leven, en de rug toekeren aan slechte gewoontes en ervaringen. Enkel zo kan je zelf de rug rechten. “Hunt them, or get killed”, aldus de titeltrack.

Nieuwe single Suck It Up is Black Leather Jacket op z’n best: een energieke banger die alles heeft waar pure rock-’n-roll voor staat. Geen doorsnee dancefloor filler, maar punk met een boodschap: neem je leven in je eigen handen en wees verantwoordelijk voor je eigen daden. Deze combinatie maakt van Suck It Up een meezinger van jewelste.

Dit najaar gaan de decibels weer in het rood, want Black Leather Jacket stelt Stinger voor in de Belgische clubs.

Luister naar Suck It Up hier: blackleatherjacket.ffm.to/suckitup
Pre-order het nieuwe album Stinger hier: blackleatherjacket.ffm.to/stinger

Live:

24.10.2023 — HET DEPOT, LEUVEN
26.10.2023 — FARMM, HASSELT
01.11.2023 — CABRON, ANTWERPEN
07.11.2023 — BAR BROOS, GENT
10.11.2023 — NIJDROP, OPWIJK
11.11.2023 — DEN TRAP, KORTRIJK
18.11.2023 — DE CRAMME, STEKENE
25.11.2023 — DE SINGER, RIJKEVORSEL

FOLLOW BLACK LEATHER JACKET
FB / IG / YT / SPOTIFY