Six Hands (BE) brengt Frames EP uit via Fons Records.

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    3 oktober 2023

Na twee singles (Frames en Quantore) releasen ze komende vrijdag (6/10) hun volledige EP 'Frames'. De EP werd- al zeggen ze het zelf - een echt plaatje: niet alleen op muzikaal vlak leveren ze hun beste werk af, ook visueel valt er veel te rapen. Met het meest kleurrijke en strakke artwork tot dusver, en een limited edition gezeefdrukte plaat, gingen ze op dat vlak ook weer een level verder. Verwacht echter geen zang (en dat is een afknapper voor me).


Nadat de wereldwijde pandemie de wereld had stilgelegd, was het voor Six Hands even zoeken om de harde schijven aan soundbites, halve songs en verdwaalde riffs aan elkaar te rijgen tot een samenhangende plaat. In januari trokken de mathrock veteranen High Times studio in met producer/wonderboy Bert Vliegen om alles in elkaar te puzzelen. Het resultaat van het harde werk is een puike plaat met zes nieuwe instrumentale nummers. 

Inspiratie voor Frames werd gezocht èn gevonden in het post truth tijdperk, waar wetenschap stilaan verdrukt wordt door ieders eigen persoonlijke waarheid, of 'frame'. Elk nummer vertelt zo zijn eigen waarheid: van de schurende titeltrack, over het groovy Quantore, cynische This Course en vrolijke Plekkum.

De verscheidenheid en samenhang van de plaat wordt weerspiegeld in het artwork, waar de afzonderlijke figuren van elk nummer samen een strak hexagon vormen. De vinyl uitvoering van Frames trekt die lijn door, met een uitgepuurde hoes en melkwitte plaat. De onbedrukte B-kant werd in beperkte oplage gezeefdrukt met extra artwork. 

Beide edities zijn te bestellen via https://sixhands.bandcamp.com/ of FONS records.

Live:

  • 05/10: releaseshow Frames @Farrm Hasselt w/ Filibuster
  • 20/10: releaseshow Frames @Kinky Star Gent 
  • 27/10: Honest House show @KulturA Liège