Hip hop-pioniers Sugarhill Gang, Grandmaster Melle Mel en Scorpio op het W-Festival 2024

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    6 oktober 2023

Om de 45e verjaardag van "Rapper's Delight" te vieren, voegen hiphopiconen de Sugarhill Gang zich bij hiphoppioniers Grandmaster Melle Mel en Scorpio van The Furious 5 om een supergroep te vormen!


De evolutie van Hip Hop heeft een lange weg afgelegd vanaf het nederige begin in de jaren 1970. Hip Hop is nu het meest winstgevende genre in de popcultuur en heeft de ether, mode, televisie, films en nog veel meer overgenomen.
 

 

Sugarhill Gang, een van de legendarische Hip Hop groepen, viert de 45e verjaardag van hun hit "Rapper's Delight". Het nummer werd uitgebracht op Sugarhill Records, werd geproduceerd door Sylvia Robinson en werd geschreven door Nile Rogers en Bernard Edwards. Het was de eerste rap single die een Top 40 hit werd op de Billboard Hot 100 en is RIAA gecertificeerd met 2x platina. Het nummer werd een internationale hit in de UK, Canada, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Zwitserland om er maar een paar te noemen. Het is te zien geweest op tv en in films en de tekst is gesampled door verschillende artiesten.
 
"We zijn erg enthousiast om de 45e verjaardag van "Rapper's Delight" te vieren. Als iconisch en wereldwijd succes is het een waar testament van de kracht van hiphopmuziek," zegt Hendogg. "Om de massa's mensen, generatie na generatie dit nummer te zien zingen en om dit nummer over de hele wereld te kunnen uitvoeren is een zegen."
 
In meer legendarisch hiphopnieuws hebben de Sugarhill Gang, samen met de architecten Grandmaster Melle Mel en Scorpio van The Furious 5 (ook bekend van Grandmaster Flash & The Furious Five)hun krachten gebundeld om een supergroep te vormen. Dit is een groot moment voor de cultuur, want deze twee groepen hebben het genre op de kaart gezet.
 
Met deze nieuwe alliantie zullen ze (exclusief) in België te zien zijn op W-Festival 2024!
 
P.S. Ligt het aan mij of zagen die old school hiphoppers er veel cooler en origneler uit dan de hedendaagse hiphoplichting?
 

 

 

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015