WIES (NL) nieuwe single 'Leugenaar II' met 'harde' clip.

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    17 oktober 2023

'Ik Zie Ik Zie', de single van WIES die exact een jaar oud is schopte het tot 'Catch Of The Day' op Studio Brussel' en StuBru had er volgende lovende woorden voor over: "poëzie met veel pit op een toffe melodie, afgewerkt met gitaarrifs waar Avril Lavigne jaloers op zou zijn". Fien Germijns vond het 'een zalige single'. 


Begin dit jaar volgde de single 'Voor De Gek' (hun meest persoonlijke song), deze was in Nederland te horen op Radio 2 en 3FM en WIES bracht bij die laatste deze prachtige live versie. De Spotify teller staat reeds op meer dan 300.000 streams!

In de lente volgde dan de single 'Blijf Weg' welke ook o.a. op Radio 2 en 3FM te horen was en reeds meer dan 220.000 beluisterd werd op Spotify.

Nu is er 'Leugenaar II' dat de voorbode vormt van het nieuwe album 'Alles Anders' dat op 27 oktober verschijnt en je hier kan voorbestellen op vinyl.

WIES bracht deze prachtige live versie van 'Leugenaar II' op de Nederlandse televisie in de dagelijkse talkshow 'Khalid & Sophie'.

- de 'harde' clip bij 'Leugenaar II' - 

"Het nummer gaat over het hebben van twee gezichten en wat dat

met iemand en zijn omgeving doet" - Jeanne Rouwendaal.

De videoclip werd geregisserd door Véras Fawaz, een gerenommeerd Nederlandse muzikant/filmregisseur die reeds clips maakte voor Goldband & Maan, Merol, Joost Klein etc.

De clip is een soort 'sequel' op het twee jaar oude nummer 'Leugenaar' en vormt zo een soort 'afsluiting' voor de frontvrouw. De groep geeft hier meer achtergrond info bij de nieuwste single.

Op zoek naar hulp? Bij de Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis. (spoileralert: de 'harde' scene zit op 3min10sec)

- Derde keer Trix //  AB Session // Paradiso Sold Out -

In februari speelde WIES voor de tweede keer in Trix, in een reeds weken op voorhand uitverkocht Trix Café voor een uitzinnig publiek (getuige deze video). Ze maakten ook van de gelegenheid gebruik om even langs te gaan in de Ancienne Belgique in Brussel om er een 'AB Session' op te nemen.

Vrijdag 21 april kwam het Nederlands drietal terug naar België voor een show in de AB Club en aansluitend trokken ze samen met Krezip op tournee doorheen Nederland.

Zaterdag 16 december keren de Amsterdammers voor de derde keer terug naar Trix, een week nadat ze in hun thuisstad in een uitverkochte Paradiso zullen gespeeld hebben.

In Vlaanderen nog onbekend & onbemind maar in Nederland hebben ze al een mooi verhaal geschreven. Hun debuutalbum 'Het Is Een Wies' uit 2021 verzamelde al bijna  9 miljoen Spotify streams. Hun debuutsingle uit 2019 'Soms Is Het Te Laat' werd door 3Voor12 genomineerd als 'Song Van Het Jaar'.

in februari kwamen ze in een 'mediastorm' terecht met hun single 'Bandje' waarin ze Mark Rutte op de korrel namen door een montage van zijn quotes uit corona persconferenties.

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit.

De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden. Het debuutalbum 'Het Is Een Wies' verscheen in het najaar van 2021 met daarop onder meer de singles 'Soms Is Het Te Laat', 'Barman', 'Meisje' en 'Radiostilte'. De band deed in 2021 en 2022 een clubtour met uitverkochte zalen als Paradiso-Noord en TivoliVredenburg en speelde in festivalseizoen 2022 o.a. op Pinkpop, Best Kept Secret, Concert at SEA én ook De Gentse Feesten.

In oktober verscheen de single 'Ik Zie Ik Zie'. Dit was het startschot voor een reeks tracks waarin de band een vernieuwde sound laat horen, maar toch kenmerkend WIES blijft.

Deze zomer speelde WIES op de festivals Zwarte Cross, Paaspop en Bevrijdingspop.

Hun muziek was reeds te horen op NPO Radio 1, 2 en 3FM en was al te zien in de Wereld Draait Door.

Ondertussen staat de WIES-Spotifyteller op meer dan 11 miljoen streams in totaal!

BEZETTING

Jeanne Rouwendaal: zang & gitaar

Tobias Kolk: bass

Dan Huijser: drums