Miracle Metal Meeting haalt Venom Inc en Grave naar de Brielpoort

Nieuws:Festivals
  Tom V    4 november 2023

Op 18 mei 2024 is er de derde editie van de Miracle Metal Meeting in de Brielpoort in Deinze. Het belooft een topeditie te worden met toonaangevende bands uit de thrash en deathscene. Organisator Miracle vzw kiest bewust voor een oldschool-aanpak met één dag en één podium. Geen keuzestress dus, iedereen kan gewoon alle bands zien! En tussen de bands in is er voldoende tijd om rustig een pintje te drinken, hoe cool is dat!


Miracle vzw geeft net als bij de vorige edities van dit festival opnieuw graag kansen aan lokaal en jong talent. Het festival wordt volgend jaar dan ook geopend door Unravel, een metalcore band uit Deinze. Deze aanstormende talenten wisten zich de voorbije jaren in de kijker te werken in verschillende talentenjachten (oa Humo’s Rock Rally) en versierden al mooie supports bij onder meer Channel Zero, de headliner van de eerste Miracle Metal Meeting in 2019.

De tweede band op de affiche is Objector, een thrashmetalband uit Turnhout. Zij wonnen dit jaar de Wacken Metal Battle en dat heeft deze ervaren band een boost gegeven. Voor wie zijn metal graag heel snel heeft, is er op de Miracle Metal Meeting Bütcher. Hun halsbrekende riffs en beukende drums zorgen ervoor dat je je hoofd onmogelijk stil zal kunnen houden.

Met Sinister komt dan weer een icoon uit de Nederlandse deathmetal-scene naar Deinze. Deze mannen draaien al mee in het wereldje sinds 1988 en traden zowat overal ter wereld op. Vlaanderen staat niet zo heel vaak in hun agenda, dus voor de Belgische Sinister-fans is de Miracle Metal Meeting een uitgelezen kans om hun Nederlandse helden nog eens aan het werk te zien.

Nog meer lekkers voor de fans van deathmetal komt op 18 mei van Grave, één van de langst bestaande deathmetalbands uit Zweden. Deze band is een grote inspiratiebron geweest voor heel veel jonge bands in het genre, ook in Vlaanderen. In Deinze zullen ze bewijzen dat Grave nog net zo veel toekomst als verleden heeft.

De dames van Nervosa (thrash/death), een van oorsprong Braziliaanse band, zijn allesbehalve katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Met hun zopas uitgebrachte album ‘Jailbreak’ bewijzen ze opnieuw dat ze tot de hoogste rangen van de metalscene behoren.

De headliner op deze Miracle Metal Meeting is niemand minder dan Venom Inc uit de UK. Opgericht door enkele oudgedienden van het oorspronkelijke Venom. Zij brengen live een combinatie van bekende Venom-nummers en eigen werk en ze zullen de Brielpoort ongetwijfeld in lichterlaaie zetten.

Tickets kosten 43 euro (transactiekosten inbegrepen) en zijn te koop via www.metalmeeting.be