Haze (BE) brengt nieuwe single uit: 'Hiding'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    10 november 2023

Haze is het solo project van Mirabelle van de Put. Ondanks de uitdagingen van een pandemie en volledige lock-down, werd het titelloze debuut in 2021 warm onthaald.Vandaag brengt ze een betoverend nummer uit: laat je meevoeren door haar engelenstem! Bewonder ook de prachtige bijhorende clip!


Op de tweede plaat ‘Out of Sight‘ (release januari ‘24) wordt meer geëxperimenteerd met geluid en samples. Alledaagse geluiden worden vervormd en in de muziek verweven, waarbij steriele en hoekige geluiden vermeden worden ten gunste van organische, enigszins dissonante geluiden.

Hiervoor werkte Mirabelle samen met muzikant en soundwizard Stijn Vanmarsenille (Waldorf, Drums Are For Parades, Elefant) en met de muzikant en producer Frederik Segers, bekend van zijn bijdragen aan Intergalactic Lovers, Hooverphonic en als muzikant bij Stadt, Sioen.

Het resultaat van deze samenwerking is een collage van klanken en sferen die imperfecties omarmt en het onverwachte accentueert, terwijl ze trouw blijft aan de essentie van elk nummer.

Het nummer ‘Hiding’ is de eerste single van deze plaat.

Stop-motion video gecreëerd door multimedia artiste Naomi Kerkhove.

De video bestaat uit bijna 5000 foto’s en is volledig stop motion geanimeerd en gemonteerd. Naomi gebruikte Chinese inkt, zand, papier, hout en krijt. Een echt kunstwerk op zich. In haar installaties en voorstellingen creëert ze een poëtische miniatuurwereld waarin verwondering centraal staat. Haar werk getuigt van een grote gevoeligheid voor de condition humaine, waarin existentiële eenzaamheid en ontroering om de schoonheid van de werkelijkheid hand in hand gaan.

Facebook