Steven H gaat 'van de boan' met nieuwe single én videoclip

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    17 november 2023

Na de release van de 23 nummers tellende compilatie Zijn allergrootste successen in februari, presenteert de Gentse rapper met West-Vlaamse roots Steven H alweer nieuw werk. Van de boan’ is de eerste in een reeks van singles die hij de komende maanden zal uitbrengen. Het nummer, dat muzikaal het midden houdt tussen rap en 80s synthpop, beschrijft hoe het leven soms rake klappen uitdeelt: door het verlies van een job, een spaak gelopen relatie of een ziekte kan de toekomst plots heel onzeker lijken en weet je misschien even niet meer hoe het verder moet.


In de bijbehorende videoclip gaat Steven H letterlijk van de baan – als hardloper, als wielrenner op een hometrainer en als coureur. Maar onze antiheld laat het niet aan zijn hart komen: ook liggend in de gracht probeert hij nog te genieten van het leven in het algemeen en van een taartje in het bijzonder.

De clip, naar een idee van Steven H zelf, werd gerealiseerd door ‘lo-fi greenkey’-meester Simon Platteau alias Willy Organ, die eerder al drie video’s voor Steven H maakte. Dat de clip  voor ‘Van de boan’ niet perfect is, dat ziet iedereen, maar dat doet er niet toe, want ook het leven zelve is niet perfect …

Credits ‘Van de boan’

Tekst en muziek: Steven H
Opname en mix: SH en David Goetheyn (Ponch Oman)
Mastering: Pieter De Wagter (EQuuS Mastering)

Clip:
idee: SH
camera, regie, montage, effecten en grading: Willy Organ

Dank aan Rik Helsen (kledij) en Daithi Rua (extra video-editing)

De clip kwam tot stand met de steun van PlayRight en Sabam for Culture.

 Timing

Nummer ‘Van de boan’ online op alle streamingdiensten op 17 november 2023.

Volg Steven H online

http://www.stevenh.be
http://www.facebook.com/stevenhderapper
http://www.instagram.com/stevenhderapper
https://www.youtube.com/stevenhderapper
http://www.twitter.com/stevenhderapper