Merry (climate) crisis van Bony Macaroni - nieuwe single 'Christmas Mosquito Bites'

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    19 november 2023

Het is die tijd van het jaar… Bony Macaroni schetst een zeer rooskleurige kerst met nieuwe single ‘Christmas Mosquito Bits’, de eerste van twee kerstsingles van de Veluwse emo-punks. Wat vind je ervan?


De emo-punks van BONY MACARONI barsten van de creativiteit. Na het uitbrengen van debuutalbum 'The Big Bucks' in 2023, gevolgd door een split-EP met SNOW COATS, sluiten ze het jaar af met 'Christmas...' en presenteren ze twee alternatieve kerstnummers. Nu is ‘Christmas Mosquito Bites’ verschenen.

Hoewel 'Christmas Mosquito Bites' zeker het meest poppy en vrolijke, misschien zelfs corny, nummer van Bony Macaroni is, behoort het ook tot de meest hopeloze en sombere nummers die de band heeft uitgebracht.

Frontman Stefan Bonestroo vertelt: "Ik heb de laatste tijd veel nagedacht over naderende klimaatrampen en hoe ze mij waarschijnlijk niet snel zullen beïnvloeden. Natuurlijk kunnen we in december last hebben van muggen of misschien niet meer genieten van een 'witte kerst', maar het zuidelijk halfrond ervaart nu al de effecten van klimaatverandering en het wordt alleen maar erger voor degenen die niet rijk zijn zoals wij. Toch besluiten we weg te kijken en streven we nog steeds naar oneindige groei in een eindige wereld."