Nieuwe single Hard to Love + extra info ivm nieuw album van Jaouad.

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    24 november 2023

Op 1 december brengt Jaouad een nieuw album uit: "Homo Universalis". De negen nummers werden geschreven voor zijn muzikale boekvoorstelling "De meisje". Ze werden live opgenomen in The Rabbit Field Studio met Stef Kamil Carlens aan de productie.


Zo beschrijf ik de nieuwe single (bespreking is opgenomen in het album review):

Hard To Love (alternate version) mag de boel wat afstoffen en doet dat als een kabbelend beekje, met daarbij warme klanken en een stem die best breekbaar klinkt.

De nieuwe nummers staan bol van de levenslust, liefde en spelplezier. Dat laatste mag je letterlijk nemen, want dankzij de live opname word je als luisteraar meteen meegenomen in het wonderbaarlijke universum van "Homo Universalis".
 
Het album is een volgende stap in het muzikale oeuvre van Jaouad Alloul. Deze live opnames zijn een geschenk aan zijn publiek. Opgedragen aan Jeroen Vanluyten: thank you for giving our love wings to fly. Jaouad slaat als multi-disciplinair kunstenaar bruggen tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is. Een artistieke kameleon bij uitstek en een graag geziene gast bij de media. Hij speelt graag met de thema’s gender identiteit en religie en gaat daarbij de controverse niet uit weg.  

Zijn debuut EP verscheen in 2019 en de daaropvolgende singles “Time”, “Leave Me Alone”, “Be Mine”  “Light”  en “Running” vinden een publiek dat houdt van Jaouad’s funky en soulvolle songs, vol emotie, engagement en dat helemaal loos gaat tijdens zijn opmerkelijk live performances. Ook het debuut album MESSIAS uit 2021 wordt uitstekend onthaald door fans en pers: “Mooi debuut dat (te) lang op zich  liet wachten” (Het Nieuwsblad/ GVA) - “ Jaouad linkt zijn persoonlijke expressie nadrukkelijk aan zijn wens om gehoord te worden” (De Standaard).
Jaouad schreef tevens mee aan het lied “Because of You” waarmee Gustaph ons land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Liverpool.
 
Met “Homo Universalis” gaat Jaouad meer dan ooit zijn eigen muzikale weg, wees welkom op deze fijne trip.
 
Tracklist:
 
1. You Are Not Alone
2. Shake It Off
3. Take Me Higher
4. I Forgive You
5. Give It All You Got
6. By Your Side
7. You
8. I Love You
9. Hard To Love (alternate version)
 
Credits:
 
De nummers werden geschreven door Jaouad Alloul en Daniel Menezes.
I Forgive You werd geschreven door Jaouad Alloul en Neil Akenzua.
Hard To Love (alternate version): Skander Jenhani op gitaar
Bas: Daniel Menezes
Piano: Neil Akenzua
Gitaar: Skander Jenhani
Percussie: Daniel González
Klarinet en saxofoon: Laura Senior
Trompet: Lode Jansen aka Papa Louis
Mixing: Stef Kamil Carlens
Mastering: Karel De Backer
Label: Sjamaan
Artwork: foto door Stephan Vanfleteren - vormgeving door Tina De Souter