Soft Boy (BE) brengt nieuwe single: Books

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    20 januari 2024

Books, de eerste single van het nieuwe album van de aanstormende Gentse indierockers Soft Boy. Het brein achter de groep is Xander Hamelton, een sympathieke psycholoog met een uitmuntende muzieksmaak én bezitter van een uitzonderlijk talent voor het schrijven van popsongs. Zijn invloeden zijn divers maar heel goed gedoseerd, waardoor de nummers herkenbaar klinken en toch fris in de oren liggen. Met andere woorden: regelrechte oorwurmen dixit Fons Records!


Books is de eerste single van het nieuwe album Always Hungry (release 15/03/2024) van de Gentse up-and-coming band Soft Boy. Het is een muzikaal verhaal over een fervente bibliofiel die zijn toevlucht neemt tot boeken om zijn angsten en sociale hindernissen letterlijk weg te lezen. Een klassieke, degelijke popsong, geschreven in de traditie van de Britse popmuziek zoals die we kennen van The Kinks of Blur: pure klasse met een vleugje humor. En wedden dat u de strofe ook meezingt na een halve luisterbeurt? En dat onderwerp! Wat is er beter dan een goed boek op een koude winteravond in de zetel, met zicht op de kerstboom die dringend moet afgebroken worden? Een goeie film misschien? Maar dan kan u best ook even kijken naar het charmante videoclipje dat de band eigenhandig gemaakt heeft bij de single. Tot zover de romo talk van Fons Records. Hieronder een gefundeerde en onafhankelijke mening:

De muziek klinkt simpel, de stem doet me denken aan David Bowie: uit de tijd dat hij nog zoekende was en nog nergens stond. Alles moest nog komen, het talent was er wel maar het kwam er niet uit. Of er hier sprake is van talent of gewoon het verzamelen van losse ideetjes en het mixen met een aantal dingen die in het algemeen wel moeten aanslaan (op een goedkope manier) ... ja ook Bowie probeerde het in zijn beginjaren.

We weten dat het volgende week de week is van de Belgische muziek en dus gooit iedereen wat er voorhande is in de groep en dat is soms wel eens troep. Veel geluk ermee en wie weet komt het talent toch nog naar bovendrijven en komt er een eigen sound en een eigen visie tevoorschijn na jaren van schaven, hard werken, brol in de vuilbak droppen en alles opnieuw proberen enz tot het eindelijk lukt ...

Swat, bent u nog steeds nieuwsgierig naar het ganse album Always Hungry? De plaat verschijnt op 15 maart, de release-show op 29 maart in Trefpunt in Gent is uitverkocht. 

De single Books verscheen op 19 januari op de streamingdiensten, links zijn te vinden via deze linkpage.

Facebook
Instagram