The Day, Belgisch-Duitse dreampop band komt met nieuwe single en album!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    16 februari 2024

Laura Loeters uit Antwerpen/België en Gregor Sonnenberg uit Hamburg/Duitsland vormen samen het dreampop duo THE DAY. Op 16 februari 2024 brengen ze hun nieuwe single "Sidelines" uit, voorbode van tweede album “The Kids Are Alright” dat op 10 mei 2024 zal verschijnen.


In dit rake en stuwende nummer vertelt The Day over het omgaan met angsten en persoonlijke onzekerheden. Zangeres Laura Loeters legt uit: ‘Bij 'Sidelines' gaat het er in principe om jezelf van buitenaf te bekijken en rust te willen vinden in bevestiging van anderen. Maar te midden van de gedachten chaos weet je dat je niet alleen bent. En dat je dingen moet accepteren zoals ze zijn. Omdat je ook weet dat alles uiteindelijk weer goed zal komen.”
 
Met twee EP’s, het in 2019 uitgebrachte debuutalbum "Midnight Parade (tesamen goed voor 8 miljoen streams op Spotify) en een nieuwe album op stapel , is The Day vastberaden om verder te werken aan het formuleren van hun eigen versie van popmuziek. Muziek die intiem is, zonder opdringerig te zijn, die verbindt en vooruitkijkt. Ingetogen, melancholisch en altijd treffend. 
 
Ook live is de band erg actief met o.m. opvallende supportslots bij Kae Tempest, Oscar and the Wolf, Turnover, Isbells, Girl Scout…

Find the artist here:

FacebookSpotifyWebsiteYouTubeInstagramVimeo