Boogie Beasts (BE) lanceren nieuwe single

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    17 februari 2024

'Cold Ways' is een van de laatste nummers die ze voor 'Neon Skies & Different Highs' schreven. Patrick stuurde een demo die hij bij hem thuis had opgenomen. Er zitten heel wat invloeden in, gaande van Toearegmuziek en desert blues tot hedendaagse bands als Queens Of The Stone Age en The Black Keys. Er heerst zelfs een early eighties-sfeertje in deze track.


Tijdens de eerste repetitie kwam Gert op de proppen met de krachtige shufflebeat en enkele maanden later, in de studio, plakte Patrick er de dreigende slidegitaarintro aan vast. De tekst is vrij donker maar Fabians subtiele mondharmonica en het contrast tussen de lead- en backingvocals van respectievelijk Patrick en Jan tijdens het refrein maken er een erg catchy song van. Als finishing touch vroeg onze producer aan Gert om rototoms te spelen, wat het nummer zijn pulserende groove geeft.

Op 19 april 2024 komt 'Neon Skies & Different Highs', het nieuwe album van Boogie Beasts, uit. Voor de alternatieve bluesrockers is het reeds hun vierde studioalbum en hun vijfde in totaal. En - naar eigen zeggen - hun meest eclectische tot nu toe.

Opnieuw vertrekt het viertal vanuit een diepgewortelde liefde voor rauwe blues, maar deze keer laten ze zich ook inspireren door gospel, soul, desert blues & rock, rhythm & blues, psychedelica en zelfs een vleugje hiphop.

Bovendien kende de groep voor dit album een grotere rol toe aan producer Koenraad Foesters, die quasi als vijfde bandlid fungeert. Het resultaat is een zeer groovy plaat vol passie en emotie, gekarakteriseerd door een uitgesproken hedendaags geluid. 'Cold Ways' is meteen de eerste single.

'Cold Ways' werd meteen toegevoegd aan de playlists van Willy Radio en Classic 21. Die laatsten zeiden het volgende over de nieuwe single: "Boogie Beasts: een band waar we van houden. Ze hebben er een psychedelisch tintje aan toegevoegd met een verrassende intro". 

Ook Pinguin Radio uit Nederland, De Morgen en Spotify toonden hun liefde voor deze single. Spotify beloonde 'Cold Ways' met een plek in de felbegeerde New Music Friday- playlists, zowel die van België als die van Nederland (bijna 259.000 volgers!).

Live:

Over twee weken trekt de band voor het eerst naar Spanje voor zeven concerten. De tour voert hen naar deze steden: Cáceres, Granada, Valencia, Orihuela, Toledo, Madrid en Segovia.

Na deze tour speelt de groep ook in Nederland, Frankrijk en België.

CONCERTEN

24.02 - Boogaloo Club - Cáceres (ES)
25.02 - La Planta Baja - Granada (ES)
27.02 - 16 Toneladas - Valencia (ES)
28.02 - La Gramola - Orihuela (ES)
01.03 - Sala Picaro - Toledo (ES)
02.03 - Sala Clamores - Madrid (ES)
03.03 - Winter Indie City - Segovia (ES)
31.03 - Blues-Rock Festival - Reuver (NL)
14.04 - De Gouden Leeuw - Dongen (NL)
16.05 - Botanique - Brussel (BE)
24.05 - Le Repère - Calais (FR)
02.06 - Goezot Festival - Oud-Turnhout (BE)

Bio:

Boogie Beasts, de meest Belgische band pur sang (met twee Vlamingen en evenveel Walen in hun rangen) vertolkt zijn liefde voor rauwe blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of R.L. Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de jonge Rolling Stones.

Sinds hun eerste optreden in 2011 toveren ze talrijke clubs en festivals om in geflipte feestjes. België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië,... Overal waar ze komen, gaat het publiek voor de bijl.
Al hun albums kregen lovende recensies van gerenommeerde magazines als Rolling Stone France, Classic Rock Magazin Deutschland, OOR, enz.

In 2020 bracht de band de single 'Howl' uit, gemixt door de peetvader van de Detroitse garagerock Jim Diamond (The White Stripes, The Sonics). Het daaropvolgende album 'Love Me Some' werd een jaar later verkozen tot '4de Beste Album van 2021' door de luisteraars van de Belgische nationale radiozender Classic 21, die Boogie Beasts omschreef als "onmisbare spelers in de Europese bluesrockscene".

Met hun aanstekelijke energie zetten deze vier heren telkens een smerige en onweerstaanbare sound neer.

Discografie albums

2015 - Come And Get Me

2019 - Deep

2021 - Love Me Some (door de luisteraars van Classic 21 verkozen tot vierde beste album van 2021!)

2022 - Blues From Jupiter (door de luisteraars van Classic 21 verkozen tot negende beste album van 2022!)

2024 - Neon Skies & Different Highs - Uit op 19 april

BOOGIE BEASTS:

Gitaar, zang - Patrick Louis 

Harmonica - Fabian Bennardo 

Gitaar, zang - Jan Jaspers 

Drums - Gert Servaes