DREAM EVIL maakt comeback met nieuw album 'Metal Gods

Nieuws:Muziek
  Tom V    31 mei 2024

Na zeven lange jaren zijn de Zweedse heavy metal titanen DREAM EVIL eindelijk terug! De Gothenburgse band, bekend van hun iconische album "The Book Of Heavy Metal", heeft hun zevende studioalbum aangekondigd. Dit nieuwste werk, getiteld "Metal Gods", wordt wereldwijd uitgebracht door Century Media Records op 26 juli 2024.


De eerste single en tevens de openingstrack van het album, "Metal Gods", is nu beschikbaar. De krachtige videoclip, geregisseerd door Patric Ullaeus, is te bekijken via de volgende link: [Metal Gods - Official Video](https://youtu.be/bQhp1mmraKQ).

DREAM EVIL liet het volgende weten over hun nieuwe album "Metal Gods": “DREAM EVIL is eindelijk terug! Het is zeven jaar geleden dat we ons laatste album 'SIX' uitbrachten, dus we zijn enorm enthousiast om nu met een knal terug te keren! Het wachten zal niet tevergeefs zijn, want we zijn uiterst tevreden met het resultaat van alle nummers op 'Metal Gods'. Het is een luide en duidelijke verklaring voor DREAM EVIL en een eerbetoon aan onze invloeden en de traditionele melodieuze heavy metalbeweging in het algemeen. We hopen dat jullie ervan zullen genieten, net zoals wij dat doen!”

"Metal Gods" - Een eerbetoon aan Heavy Metal helden

Over de titeltrack en de bijbehorende video zeiden de bandleden: “Het gaat allemaal over onze heavy metal helden uit het verleden en het heden, een eerbetoon aan de Metal Gods die het genre heavy metal hebben gecreëerd en geperfectioneerd. Het is altijd een feest om samen te werken met Patric Ullaeus en de magie te zien die hij creëert... Speel HARD en geniet!”

Het album is opgenomen en gemixt door DREAM EVIL-gitarist Fredrik Nordström in zijn legendarische Studio Fredman, en de hoes is ontworpen door Seth Siro Anton. "Metal Gods" bevat 10 nieuwe nummers van puur staal en introduceert hun nieuwste bandlid, drummer Sören Fardvik. Het album bevat ook gastoptredens van gitaristen Jonathan Thorpenberg (The Unguided), Tommy Johansson (ex Sabaton) en Chris Amott (ex Arch Enemy / Dark Tranquillity).

Tracklist van "Metal Gods" (41:26):

1. Metal Gods (03:30)
2. Chosen Force (05:07)
3. The Tyrant Dies At Dawn (03:54)
4. Lightning Strikes (04:22)
5. Fight In The Night (03:47)
6. Masters Of Arms (03:34)
7. Born In Hell (03:51)
8. Insane (04:28)
9. Night Stalker (04:37)
10. Y.A.N.A. (04:09)

Het album is beschikbaar als Standard Jewelcase CD, 180gr. LP (in zwart vinyl of als transparant zongeel vinyl, beperkt tot 300 exemplaren) en als digitaal album. De pre-order is gestart en is hier te vinden: (https://dreamevil.lnk.to/MetalGods.

DREAM EVIL - Live optredens in 2024

- 05.06. Sölvesborg (Zweden) - Sweden Rock Festival
- 14.06. Göteborg (Zweden) - Gothenburg Metal Temple
- 30.08. Eskilstuna (Zweden) - A Heavy Metal Summer Rock Shock
- 04.09. Atlanta (VS) - ProgPower USA XXIII
- 18.10. Gävle (Zweden) - Centralteatern
- 19.10. Sundsvall (Zweden) - Centralen
- 20.10. Stockholm (Zweden) - Biblioteket Live
- 25.10. Göteborg (Zweden) - Galej
- 26.10. Malmö (Zweden) - Plan B

Meer shows worden binnenkort aangekondigd.