Pukkelpop donderdag 18 augustus afgelast

Nieuws:Festivals
      18 augustus 2011

Recht van op de weide het laatste nieuws van Pukkelpop 2011. Het begon om 18uur met een lichte frisse wind en enkele deugddoende druppels. Schuilen in de Marquee (de meeste sterke en stabiele tent van Pukkelpop samen met de Shelter) en eens lachen met de regen die binnenviel tot het plots allemaal erger werd. De Marquee begonnen los te komen van de grond en de palen gingen onherroepelijk hun eigen leven leiden.

De metalen constructie werd beheerd door de natuur. Na een kwartier van doodsangsten te doorstaan hebben tussen de duizenden andere festivalgangers de schade buiten gaan bekijken. De chateau ingestort, Dance Hall ingestort, inkom verwoest met bomen, schermen aan de mainstage omver gewaaid en de afscheiding tussen marquee & boiler room compleet verwoest. Het veld compleet ondergelopen en tot de helft van onze benen in het water een weg naar buiten zoeken, naar het droge.

4 doden, +140 zwaargewonde en een pak lichtgewonde. Dat is de tol van de natuur. De organisatie heeft beslist om alle programma's van vandaag af te lassen en morgen na te gaan in hoeverre ze de podia opnieuw kunnen opbouwen. Afwachten dus. Noodnummer: 011 23.97.11 - Wie in orde is laat best via een SOCIAAL MEDIUM of SMS weten dat hij/zij in orde is.

Vanuit de hele snoozecontrol organisatie willen we ons medeleven betuigen aan de slachtoffers die tijdens deze editie gevallen zijn.

(bekende op de foto gezien? Laat het hun familie weten! - Deze foto's werden na de storm getrokken)