Agonoize - 666 Degrees Below (RepoRecords)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    11 maart 2021

De Berlijnse hellektroband Agonoize brengt in afwachting van hun nakend album alvast een ongetwijfeld fijne EP uit, die veel te dansbaar is voor deze treurige lockdown tijden.


Wat zullen we zeggen over Agonoize? "Je houdt van ze of je haat ze" was meestal de consensus.Bijna geen enkele andere band weet zo te polariseren als de Bad Boyz uit Berlijn. Het is dan ook geen verrassing dat de nieuwe EP opnieuw de spijker op de kop slaat als het gaat om wat zij beschouwen als een gedegenereerde samenleving.

 

 

De opener 666 Degrees Below is zoals ik Agonoize verwacht, dat wil zeggen: harde dansbare hellektro met provocerende en vaak maatschappijkritische teksten. Qua klank en tekst zijn ze nog typisch Agonoize, maar uiterlijk met Angst ist Macht laten ze zien dat ze hun muzikale bereik aanzienlijk hebben vergroot. De synthtonen doen eerder denken aan futurepop, maar de drumbeats behouden de traditionele aggrotech stempel.

Faux Amis (EisfabrikRemix) zal in de originele versie te horen zijn op het in de steigers staande album "Revelation Six Six Sick" en klinkt in deze remix helemaal niet slecht. Maar ik verwacht dat de albumversie nog harder en vetter zal klinken. Op Komakind dat is opgenomen in het Klubkind mix op deze EP, bewijzen deze kerels dat ze nog altijd heersers zijn in het genre. Dit wordt ongetwijfeld een dansvloervuller wanneer de Duitse underground clubs weer open mogen.

Dein Gott (Nachtmahr Remix) zal in de albumversie wel een knaller worden, de reconstructie door Nachtmahr bevalt me echter minder door de DJ/producer ‘spielereien’. Het metal/NDH-gebaseerde Nachtblut geeft daarentegen een geslaagde interpretatie aan Komakind; een helse hybride tussen aggrotech en industriële metal.

Conclusie:
Agonoize serveert op deze “666 Degrees Below” EP alvast enkele smakelijke hellektrohapjes in afwachting van het hoofdgerecht in de vorm van een nieuw album in april. Of zoals ze het zelf zeggen: “Welcome to hell!"
 
Deze EP kun je o.a. hier kopen.