Minas Morgul - Heimkehr (Trollzorn / Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    7 juni 2021

Minas Morgul brengt expressieve en melodieuze pagan black/ death metal, doorspekt met vette gitaarriffs, meesterlijke melodieën, stuwende drums, blastbeasts en, groovy stukken.


“Heimkehr” vertelt de reis door een wereld tussen hoop en verval, razernij en vlammen, verdoemenis en dood, fantasie en mythologie, evenals licht en duisternis. Met een nieuwe line-up, een sterke motivatie en frisse ideeën ontstond een veelzijdig werk, dat enerzijds stevig verankerd is in de roots van de band, maar anderzijds ook facetten opneemt die al in het album "Kult" te horen waren.

Het album begint met een heel filmische epische Prolog (Sturm Aus Ost). Heimkehr biedt hoogstaande black metal. Met Niedergang behoudt de band het hoge zwartmetalen niveau. Stein Um Stein begint langzaam waardoor de aanvang van het nummer een erg doomy karakter krijgt. Doom metal maakt echter snel plaats voor stevig doodsmetaal dat hier en daar zelfs progressive elementen bevat. Teufel schudt je door elkaar en zorgt voor hyperactieve nekgymnastiek.

 

 

Weltenfall kent een progressive intro, gevolgd door brutale maar toch nog melodieuze black metal. Totenschiff vaart op de woelige golven van een stormachtige zee. V.f. geeft er een ferme lap op. Dein Erwachen biedt extreme metal met flink wat heavy metal aspecten. Tiefe Narben tenslotte overtuigt met gothic en doom metal elementen.

Conclusie:
Minas Morgul levert met “Heimkehr” een indrukwekkende en originele zwartgeblakerde metal schijf af, die ook niet –black metal fans zou kunnen bekoren. Het melodieuze aspect vlakt de brutaliteit van deze Teutoonse extreme metal af, wat tot een aangenamere luisterervaring leidt. Dit moet zowat de beste Duitstalige release van dit jaar zijn.
 
 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015