Dead convicts - Fucked by D.C.

Review:CD-reviews uit BeNeLux
      4 oktober 2010

De kerstperiode komt eraan en dat betekent dat we in een korte periode een pak te verwerken krijgen. Zo moeten er kerstinkopen gedaan worden of gaat de cd-liefhebber gewoon opzoek naar een leuk kerstcadeau voor zichzelf en wat denk je nu dat wij het liefst hebben buiten een goed lief … Een CD met goede muziek. Wie het goedkoop wil houden en de Belgische federatie van muziek wil steunen raden wij aan om de lokale metal/hardcore/punk bands te bezoeken.

Dead convicts is een punk band die op het podium de ruwe ’77 punk songs met reggea en ska invloeden brengt. De band die al menige tijd bestaat heeft na heel wat repetities en optredens de kracht gevonden om hun eigen MCD op te nemen. “Fucked by DC” brengt een mix van stevige rock tot echte punk. Nederlandstalig of Engelstalig het maakt de zanger geen bal uit.  De liederen op de MCD zijn van eigen productie welke dus wil zeggen dat ze uniek zijn in hun soort.


Laten we maar eens beginnen met het” caralied”. Dit Nederlandstalige lied handelt over het gekende Belgische bier:  Cara welke bij vele mensen werkelijk niet te smaken valt blijkt toch nog goed uit te schijnen in dit nummer … tenzij we in ons achterhoofd houden dat de zanger dit met veel sarcasme zingt. Wanneer ik hun live show betrek bij dit nummer dan kan ik nog zeggen dat de zanger vaak met blikken cara smeet in het publiek. Geprezen zijt gij die het blik kon vangen en de dag erna niet van pot kon!

 

Vanaf nummer 2 komt het echte werk voor ons. Daar waar de glazen worden gebroken door de stem en de ruiten gaan trillen van kracht. Het 2de nummer genaamd “Walking The Line” is de oorzaak hiervan. De zanger opent het lied door keihard te schreeuwen:

 

My future lies here on the couch today

In front of my tv I don’t know another way

My life is based on the things I know

Watching tv show after show

Het lied handelt over het feit dat wij als mens de lijn niet dienen te volgen maar dit uiteindelijk wel doen. Wij als mens worden blijkbaar onderdrukt door de hogere functies en alles voorop gelegd. Een lied met veel inhoud maar waar het op muzikaal gebied toch wel wat krachtiger ligt. Een moshpit kan hier niet ontbreken en op de eerste rij zie ik best wel wat headbangers in gedachten. Dead Convicts brengt in dit lied vooral hun punk gehalte op de voorgrond, dat is waar het dezer tijd om draait!

 

Kerstperiode, periode waarin politiekers toch ook wel aan het licht komen. Ook al is het in een show van Geert Hoste.  “A.U.A.A” draait rond de politiekers die vechten voor de wet, voor zichzelf, voor de regels en voor de hysterie. De vertaling van de titel resulteert in volgende “All United Against Authority”. Binnen dit lied ondervind ik lichte rock ’n roll en zelfs heel even een ‘light’ folk gehalte binnen hun punk genre. Een prachtige mix van ongehoorde krachtige punk in samenhang met rock ‘n roll! Wil je weten hoe dit klink? Bezoek dan rustig hun myspace die je onderaan dit artikel vind.

 

Het voorlaatste nummer komt eraan, jammer want ik had graag nog wat meer genoten van deze CD.  “The Youth” opent met een reggea voice en vloeit zalig over in het punk gehalte. Het derde nummer blijft zijn intro ook behouden doorgans het volledige deel. Ik bedoel hiermee dat je gedurende het volledige lied de reggea invloeden terug kan vinden.

Om toch nog een nieuwschierige blik over te laten van het laatste nummer “Senseless Violence” zal ik dit hier niet uitgebreid omschrijven. Het enige wat ik jullie meegeef is de songtext. Vanuit die songtext kan je dan vertrekken en je eigen mening opmaken. Lezers die de band dit lied willen horen zingen kunnen hun MCD kopen of naar één van hun optredens gaan. Persoonlijk vind ik nummer 5 best wel een überhaupt geslaagd nummer!

 


Violence violence

Violence violence all the senseless violence

Violence violence

Violence violence all the senseless violence

Violence violence

Violence violence all the senseless violence

Violence violence

Violence violence all the senseless violence

(refrein)

Did you see it on the moviescreen

Did you see it in these magazines

All the people go insane

Senseless murder senseless pain

It makes no difference what you do

They will come after you

It makes no difference what you say

They will kill you anyway

Violence violence

(refrein)

Everybody on the street

Is beging for all this to stop

The’re only tears that still remain

We cannot heal all this pain

All we do, it doesn’t matter

We must react, we need attempts

Is this the blame of human thoughts

Or do we blame the government

Violence violence

(refrein)