Demersus Ad Nihilum – 180703 (AOP Records/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    9 januari 2022

Demersus Ad Nihilum is een Oostenrijkse Black Metal Band, en ook het soloproject van Florian Musil, drummer van Theotoxin en Agrypnie. Het project staat voor sfeervolle black metal, tekstueel gebaseerd op de Oostenrijkse poëzie.


Ene Ragnar neemt het geschreeuw en gekrijs voor zijn rekening. En ook C.S.R. (Schammasch) en Torsten (Agrypnie/ Nocte Obducta) doen vocaal een duit in het zwarte zakje.

Hin auf dornigen Wegen vuurt het startschot van het album af. Het begin is alvast erg traditionele black metal. Toch vallen er al snel melodieuze rustpauzes, gevolgd door weeral een brok energetisch zwartmetaal. Het spel tussen kalm en melodieus en brutale agressiviteit speelt doorheen het nummer. Verwünschung klinkt erg fris en origineel. En de vocale bijdrage van C.S.R. vormt een meerwaarde voor dit nummer. Kortom een vernieuwend en positief verrassende atmosferische black metal song. Abschied daarentegen doet weer erg klassiek aan. Toch komt het minder agressief over dan het eerste nummer.

Conclusie:
“180703” van Demersus Ad Nihilum is een interessant en vaak sfeervol black metal schijfje. Helaas telt deze EP slechts 3 nummers van gemiddelde duur. Dat is zelfs voor een EP erg kort. Voor de black metal verzamelaar blijft dit evenwel een gegeerd en redelijk geprijsd object, uitgegeven door het label AOP Records, dat er de laatste jaren telkens in slaagt, kwalitatieve black metal op de markt te brengen.
 
 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015