Reviews

Axel Rudi Pell – Lost XXIII (Steamhammer/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    1 juli 2022

“Lost XXIII” is het 21ste album van de Duitse heavy metal/hardrock gitaargrootheid Axel Rudi Pell. Het album werd ook deze keer uitgebracht bij Steamhammer, het metallabel van SPV, waar Axel Rudi Pell zich al decennia thuis voelt.

Sinner’s Day Summer - 26/06/2022 - Oostende

Review:Festivals
 Koen Asaert    27 juni 2022

De derde dag van Sinner’s Day Summer  beloofde regenvrij en zonnig te verlopen, met op de affiche 9 ervaren bands, namelijk Wegsfeer, Dive, Red Zebra, Nosferatu, The Stranglers, Stabbing Westward, Aesthetic Perfection, Merciful Nuns en Aroma Di Amore.

Sinner’s Day Summer - 25/06/2022 - Oostende

Review:Festivals
 Koen Asaert    26 juni 2022

De tweede dag van Sinner’s Day Summer  startte onder een zonnige hemel. Een windje voerde pollen mee, wat herinneringen opwekte aan het heidens dorp van het Wave-Gotik-Treffen, dat ook in een parkomgeving plaatsvindt.

Sinner’s Day Summer - 24/06/2022 - Oostende

Review:Festivals
 Koen Asaert    24 juni 2022

Sinner’s Day Summer is voor mij een thuismatch, want in eigen stad. De dag begon met heel wat regen, maar ziedaar om 12u begint de eerste band, Ultra Sunn en de hemel klaart op.

Urferd – Resan (Black Lodge/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    22 juni 2022

Het debuutalbum van Urferd, "Resan" is een muzikale odyssee in zowel letterlijke als figuurlijke zin. Het album neemt de luisteraar mee op een reis door donkere en oude noordse bossen.

Messa – Close (Svart Records/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    22 juni 2022

Svart Records brengt een nieuw album uit van de nieuwe sterren van eclectische heavy rock, Messa, die in 2014 uit de underground van de Italiaanse doom rock opsteeg en al snel een waanzinnige menigte toegewijden verzamelde

Eisfabrik – Life Below Zero (NoCut Entertainment/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    18 juni 2022

Eisfabrik is de nieuwste sensatie in Duitse synthpop-, electropop- en futurepopkringen. Ik was dan ook heel nieuwsgierig hoe hun nieuwe album “Life Below Zero” zou klinken.

Bhleg – Fäghring (Nordvis/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    18 juni 2022

Na de zwartste nacht komt de meest stralende dageraad; de vonk van het leven verlicht alles wat door schaduwen werd verzwolgen. "Fäghring" (Bloei) draagt de gave van wedergeboorte - zowel in de natuur als voor de Zweedse metal band Bhleg.

Wave-Gotik-Treffen, Leipzig (D) - 06/06/2022: Enter Tragedy, Erdling, Stahlmann

Review:Festivals
 Koen Asaert    12 juni 2022

De maandag van Wave-Gotik-Treffen 2020 was er één van rust, lekkere mede en van slechts 3 optredens, die weliswaar de moeite waard bleken.

St. Michael Front – Schuld & Sühne (Auerbach/ Prophecy/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    11 juni 2022

Op hun tweede album "Schuld & Sühne", dat voor het eerst volledig in hun moedertaal is geschreven, distilleren de twee Noord-Duitsers van St. Michael Front alchemistisch kampvuurromantiek, reislust, hebzucht en liefde, melancholie, wraakzucht en woede van oudtestamentische prop...