Heldenbok – Squak EP 3 (Bandcamp)

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    5 maart 2022

Het Belgische new wave project Heldenbok blijft niet stilzitten en lanceert een nieuwe Ep: Squak! Wij bespreken dit alvast voor jullie!


Squak klinkt elektronisch, met duidelijke retro klanken. Elektrische drums en een synthesizer, daarmee zijn al de instrumenten opgesomd. Het nummer duurt wel 7 minuten lang en zou ook gezien kunnen worden als een ode aan Jean-Michel Jarre.

Trône 17.10 12112002 is een zeer bevreemdend nummer en doet me eerder denken aan de Cold Meat releases van de vorige eeuw: angstaanjagende en benauwende klanken. Je hoort allerlei geluiden, maar geen enkel zet je op je gemak. Dit nummer mag je vooral niet beluisteren als je helemaal alleen bent en het buiten donker is! Ik vermoed ook dat iemand aan een ademhalingstoestel hangt of een ouderwets gasmasker draagt en ergens heen gaat waar het zeker niet leuk vertoeven is. Laat je fantasie niet teveel overnemen. Dit nummer neemt overigens 14 minuten in beslag!

Deze twee tracks zijn compleet verschillend van de vorige nummers: het lijkt haast alsof Heldenbok een beetje de verschillende genres aan het aftasten is. Fans van deze twee tracks zullen zeker smullen, geen idee echter of de fans van de andere tracks hiervoor hun neus niet zullen ophalen en deze EP links laten liggen. De toekomst zal het uitwijzen!

▶︎ Squak EP | HELDENBOK (bandcamp.com)