KVELE – Konge ( Metal Throne Productions/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    11 april 2022

2 jaar na hun laatste release, komen de Griekse black metallers KVELE terug met hun nieuwe EP, getiteld "Konge" Met leden van Obsecration, Necrohell, Slaughtered Priest, en SAD, heeft de band voldoende ervaring om kwalitatieve black metal muziek te maken.


True Dominion schiet het mini-album op gang met scherp geproduceerde black metal met een groot ‘kvlt’ en ‘underground’ gehalte. Het is even wennen aan de zangstijl van Nadir, die me aan een reusachtige kraai doet denken. Het is geen grunt en ook geen gekrijs, maar eerder gekraai. Dit geeft een apart cachet aan de muziek, die redelijk standaard black m.etal is. Earthly Empire is spek naar de bek voor diegenen die black metal zonder avontuurlijke uitstappen prefereren. Dit is gewoon goede black metal zonder veel tirlantijntjes. Maar wel met een gitarist (Nekys) en een bassist/drummer (Ungod) die goed op dreef zijn. Van Heavenly Kingdom kun je hetzelfde zeggen. De band raast als een storm en zorgt voor ritmische nekgymnastiek.  Dit is aanstekelijke maar doorsnee black metal. Titeltrack en afsluiter Konge blijkt een stuk origineler. Toch zeker in het begin van dit onderhoudend black metal nummer.

Conclusie: 
Het Griekse KVELE levert met "Konge" puik geproduceerde black metal zonder franjes. Dit is gewoon goed, zonder meer. Een aanrader voor de fans van standaard black metal zonder avontuurlijke uitstapjes.
 

WebsiteBandcamp