Voodoma – Hellbound (Pride & Joy Music/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    15 april 2022

Voodoma is een dark rock band met gothic en metal invloeden uit Düsseldorf, Duitsland. "Hellbound" is hun tweede release op Pride & Joy Music na "Gotland", dat in 2017 het levenslicht zag.


Na talloze albumreleases en festivaloptredens incl. "Wacken Open Air", "Ragnaröck Festival" en "Castle Rock", opent nu een nieuw hoofdstuk voor de band: pakkende melodieën ontmoeten tonnen hooks, eclectische arrangementen en een donkere maar nog steeds rockende sfeer.

Het album schiet op gang met klassieke gothic rock in de vorm van het openingsnummer Silent Scream. Zanger Michael Thionville heeft een stem die goed bij het genre past. We Are The Lost is een erg catchy gothrock-nummer, zoals we die kennen van Star Industry en The Arch.

 

Salem’s Hell begint sterk met piano en een gastzangeres maar schakelt dan over op typische gothic rock, die helaas niet zo krachtig overkomt als in de eerste twee songs Naar het einde toe mag de vrouwelijke stem weer invallen en krijgen we een vorm van duet. Where is the Light in You serveert meeslepende gotische rock, met hier en daar een hardrock gitaarsolo. Een sterke song, maar over de mix ben ik niet 100% tevreden. Into The Deep blijkt een erg interessante. Gitarist/toetsenist Mike Hollenberg, die verantwoordelijk tekent voor de composities en een groot deel van de songteksten, weet duidelijk goede gothic rock songs te schrijven. Save Me doet wat denken aan wederom Star Industry, maar ook aan The Last Dance.

 

 

Hellbound brengt stevige dark rock zonder de traditionele gothrockwortels te verloochenen. Hand Of Fate is dark rock die de straat richting Lord Of The Lost inslaat. Angel X houdt het midden tussen dark rock en echte gothic rock, die met een producer als Chris Harms beter tot zijn recht zou gekomen zijn. Hetzelfde geldt voor de hevige donkere rock van Sandman.

Conclusie:
“Hellbound” van de Duitse duisterrockband Voodoma blijkt een verzameling van 10 goede gothic- en darkrock songs. Wat songwriting en zang betreft, zit het bij Voodoma zeker snor. Ik ben echter minder tevreden met de mix en productie op dit album. Daarvoor had men misschien beter een buitenstaander voor aangetrokken. Hoe dan ook, wil ik Voodoma zeker eens live aan het werk zien. Op basis van dit album verdienen ze zeker een plaats op een festival als Wave-Gotik-Treffen.

 

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015