John Diva and The Rockets Of Love – The Big Easy (Steamhammer/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    19 april 2023

Hair metal helden John Diva and The Rockets Of Love droppen hun derde album “The Big Easy”. Hun voorgaande album “American Amadeus” diende als een ode aan glam metal, maar voor nummer drie, doen de vijf muzikanten waar ze goed in zijn: rechttoe rechtaan, verfrissende rock met kenmerkende riffs, harde beats, gelaagde teksten en een frontman in topvorm.


 

California Rhapsody, dat start met het geluid van de zee en een zomers sfeertje vormt een aanloop naar The Big Easy. Dit fris feelgood rocknummer schept fantasieën over surfende glamrockers. Op het vrolijke God Made Radio merk ik toch een sterk nostalgisch verlangen naar de radiostations van de jaren 80. Bij Runaway Train vind ik de strofen veel interessanter dan het voorspelbare refrein. Maar ik ben ervan overtuigd, dat ook dit nummer live zeer goed zal marcheren. Thunder zit zeer slim in elkaar en werkt heel aanstekelijk. Schuif de meubels aan de kant. Het is tijd voor een ouderwets wild rockfeestje!

Believe doet duidelijk denken aan Bon Jovi. En eerlijk gezegd gun ik John Diva and The Rockets Of Love evenveel succes dan de band rond John Bongiovi aka John Bon Jovi. Back In the Days brengt je terug naar tijden waarin rockbands de hoogste trappen van de hitlijsten beklommen. Hit And Run kent een erg rustig begin en ontwikkelt zich tot een interessante rockballad die fans van The Scorpions, Sinner, Bon Jovi en Roxette zeker zal plezieren. Boys Don’t Play With Dolls wordt ondersteund door een trio koperblazers, waardoor het nummer in een bigband rock ‘n’ roll sfeer baadt. The Limit Is The Sky blijkt erg poppy pakkende rock met echo’s van The Rolling Stones en Aerosmith. Capri Style is een song met weinig inhoud, maar ook met heel veel enthousiasme. De bedoeling is hier vooral mee te zingen en te genieten. Het album eindigt met de prachtige ‘woohoo’-poweballad Wild At Heart.

Conclusie:
John Diva and The Rockets Of Love serveren op “The Big Easy” kwalitatief sterke single-waardige nummers, die erg commercieel en catchy klinken en schipperen tussen mainstream rock en hard rock. Was dit album in de jaren 80 of vroege jaren 90 uitgekomen dan was dit een echte chartstormer geweest. Wie die hoogdagen van stadionrock en power ballads wil herbeleven, moet dus zeker eens dit album beluisteren.

 

Website / Facebook / Instagram

 

 

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015