We stellen u voor aan: Inti Rock (BE)

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    1 juni 2023

Inti Rock aka Cynthia vander Have is een Brussels project. De muziek gaat van Dance, EDM, Deep house, New Wave tot electro rock! Voorlopig blijft het bij een sporadische samenwerking, maar ze kijkt uit naar partners in crime (vooral een gitarist zou welkom zijn) en dus doet ze bij deze een warme oproep naar kandidaten. Samen plezier maken, daarvoor is het in de eerste plaats te doen!


Op de soundcloud ontdekken we 11 tracks waarbij de oudste track toevallig 11 jaar oud is. Omdat we hier bij Snoozecontrol.be ons best doen om Belgisch talent een duwtje in de rug te geven verschijnt er hieronder een korte bespreking, waarmee we hopen dat jullie project zullen ontdekken en wie weet is er wel iemand onder jullie die eens met haar wil samenwerken!

Gun Shot is een modern en fris dance nummer met lekkere beats en toch ook wel héél wat details. Het nummer is echt wel op een zeer riante wijze uitgewerkt. Ik snap niet dat dit het clubcircuit nog niet bereikte!

Save Me brengt ons voor het eerst een stem: we krijgen wel enkel de woordjes Save Me te horen (soms lekker vervormd), maar eens de beats echt uit de kast komen horen we iets meer vocals. Ook hier heeft het wel iets van een clubland hit (maar dan zou ik de intro ietsje inkorten en de stem iets meer naar het voorplan brengen).

Dark Room klinkt modern, is minder gericht op clubland, maar zie ik wel opduiken in de moderne en trendy restaurants of als opwarmer/aankondiging van iets groter. De klank ligt me wel. De artiest omschrijft het als deep house en daar kan ik alleen maar mee instemmen.

Lake Of Fire is geen cover van Whispers in The Shadows noch Meat puppets (bekend geworden via de unplugged versie van Nirvana maar zou je ook kunnen omschrijven als deep house. Ik ben geen fan van het genre in het algemeen, maar wat ik hoor klinkt echt wel lekker vet, zoals ze zeggen! Gaandeweg horen we een aangename stem die thuishoort in een New Wave track uit de jaren ’80.

Hide Away klinkt als moderne New Wave (de tekst past ook goed binnen dit genre) met een laagje deep house erbovenop. Hier horen we Cynthia’s stem iets meer en die bevalt me wel.

Girl begint a capella waarna de muziek langzaam aan doorgroeit en alsmaar luider gaat knallen. De slowdown naar het einde toe is een beetje vreemd, maar de relance heeft dan weer wel iets.

Faded klinkt van bij het begin een beetje catchy, daar zorgt de zang voor. Het nummer is gedragen door een mid-tempo. Je zou haast denken dat er een basgitaar in hoort, maar ik ben vrij zeker dat dit niet het geval is. Ik heb hier een beetje het gevoel van naar de jonge versie van Yazoo te luisteren, maar dan anno 2023!

Get Out Of My Life klinkt een beetje als een persoonlijke afrekening, waarbij ik een ander geluid hoor dan bij de andere tracks. Op vocaal vlak gaat het iets meer richting ‘spoken word’. Halverwege ontploft het nummer een beetje en krijgen we een hoger ritme te horen en iets meer beats (hier mocht de zang wel iets meer naar de achtergrond, klinkt net een ietsje te luid). Het piano stukje naar het einde is ook wel mooi en geeft het nummer een andere twist.

London doet me keihard denken aan Yello en Telex anno 2017! Beluister het zelf maar en geniet!

Urban Insanity laat ons voor het eerst een gitaar horen en klinkt voor de rest perfect zoals de titel het aangeeft. Het nummer is een mix van jazz, elektro, house, rock à la Jimi Hendrix en klassieke muziek.

Person That You Seeklinkt iets harder door dan de andere nummers en werd hier omschreven als een rock ballad en doet die titel alle eer aan. Hier horen we een ander facet van Cynthia’s stem, met een vleugje Air. De scheurende gitaren klinken lekker en doen eindelijk de naam van deze artieste alle eer aan! Person that you see is een samenwerkingsproject, hier werkt ze samen met haar leerkracht muziek (Franky De Mangelare), vandaar ook de iets andere sound!

Stream muziek van Inti Rock | Luister gratis naar nummers, albums, afspeellijsten op SoundCloud

Het was een plezier en een fijne afwisseling (ook inhoudelijk). Wie weet kan dit project uitgroeien tot meer. Wij geven hierbij alvast het goede voorbeeld met dit duwtje in de rug!

Cynthia Vander Have | Facebook