Nieuwe single Nel & JP: Hamartia

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    17 september 2023

Als onze leiders hun angsten verliezen... dan gaat de wereld ten onder en willen NEL & JP toch vooral blijven dansen. Onder de beats van hun nieuwe single 'Hamartia' schuilt de dreiging van repressie en falend leiderschap. Maar laat ons vooral meedeinen op het wippen van het leven. Met het risico op dood gaan. We leven liever echt en oprecht, dan geleefd te worden...


'Hamartia' is vanaf nu te beluisteren op alle streamingkanalen met bijhorende videoclip van de hand van Marc De Brée op YouTube. Deze donkerdansbare track is een voorsmaakje van de debuutep van NEL & JP die er dit najaar aankomt.

De beats zitten goed (klinkt lekker fris, modern en een goede diepe bas). Het spoken word gedeelte van Nel valt mee en is zodanig gedaan dat het minder opvalt dat het een spoken worden is (vat dit positief op, aub). Het zweverige en spooky electronische gedeelte is een goed extraatje. Het nummer vraagt om op de radio te weerklinken, ik hoop dat vele radio's dit inderdaad zullen doen.

Ik kijk uit naar de EP en hoop dat er voldoende afwiseling op zit en dat ze blijven op zoek gaan naar andere invalshoeken, geluiden, manier van werken ...

Op 30 september kan je 'Hamartia' ook live horen tijdens de set die we spelen op het Nederlandse Festival Geleen Calling. Een gratis/ pay-what-you-want-festival met vier podia, waar NEL & JP in de Karroessel Zaal afsluiten.

fotocredits (c) Herman Vercammen