12" Vinyl "lost feelings" Black Snow In Summer (Eigen beheer)

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    1 mei 2024

Af en toe ga ik nog eens naar een concert en daarbij heb ik afgelopen weekend toch wel een fijne duo ontdekt: Black Snow In Summer! Ze omschrijven zichzelf als Dark minimal electro wave uit Kortrijk), wie zijn ze? Kurt Vanhollebeke (elektro en visuals)en Corina Baekeland (zang).


Deze 12” Vinyl werd opgenomen te Kortrijk bij Mika Goedrijk (bekend van o.a. This Morn'omina en Sygo Cries ), uitgebracht in eigen beheer januari 2021. Er zijn 100ex. geperst op zwart vinyl 140 gr. Is zo goed als uitverkocht , er zijn nog 3 exemplaren beschikbaar.

Lost feelings is het openingsnummer en duurt maar twee minuutjes. De klank kan je het best omschrijven als cold wave met een vleugje elektro. De vocals klinken goed. De retro klanken zitten goed (best normaal als je weet wie er achter de knoppen zat in de studio). Er zit echt wel veel goeds in dit nummer en ik hoop oprecht dat dit nummer toch ook wel wat airplay kreeg destijds!

Behind Closed Doors begint als minimal wave en geeft nadien ook echt de klank van de jaren ’80 New Wave aan als zijnde de hoofdmotor van deze track. Op muzikaal vlak leunt het van ver ietwat aan bij Fad Gadget. Verwacht geen zang, want het is een zuiver muzikaal nummer (zou ik als intro gebruiken tijdens de optredens).

Julia klinkt iets melancholischer en dramatischer, ondanks het trage tempo (dit accentueert juist het dramatische gevoel zonder zich over te geven aan bombast).

Lust is reeds het laatste nummer en kreeg ook al een clip mee. Dit is ook het meest dansbare nummer. De beats klinken lekker vet, al klinkt de zang ijskoud (wat een beetje tegenstrijdig is t.o.v. de titel, maar wel typisch voor dit genre).

Wel, ik ben blij dat ik de hand uitreikte naar dit duo en tijd stak in deze bespreking! Ik hoop dat ze nog vaak mogen optreden en wie weet ook voor een groter publiek (en dus niet enkel voor het thuispubliek). Ik hoor voldoende potentieel om verder te werken aan het opwaartse pad, aan nieuwe nummers, meer optredens, … Ik gun het hun van harte!

Herlees het concert verslag gerust nog eens na (met foto's):

SNOOZECONTROL - πƒπŽππŠπ„π‘π„ π“πˆπ‰πƒπ„π ! presents: 4 Belgische Synth - Electrowave bands op zaterdag 27 april 2024 (Kortrijk)!