Vestrock 2024: verslag van dag 1

Review:Festivals
  Van Muylem    1 juni 2024

Het regende voor we vertrokken, dus met een bang hartje aangekomen: kregen meteen warm onthaal en begon de zon terug te schijnen. Eens op het terrein merken we dat de modder is weggewerkt, er zijn paadjes en hier en daar parasols. We zijn er klaar voor, hier in Hulst! Eerste indruk: fijn en gezellig! Vestrock, Snoozecontrol.be is er klaar voor!


Het was gelukkig droog bij de eerste band (Bunker), de winnaars van de Vestrock Rally. Ik zou deze jonkies omschrijven als Hollandse Britpop met een Oasis achtige sound en dito look van de zanger. Het zijn vriendelijke jongens die blij zijn dat ze hier hun kunnen mogen demonstreren. It's so nice to meet you is een goede opener en ook de single's klinken goed. De performance is top! Zeker op te volgen!

Hierna toch weer regen en toen zat de tent vol voor de eerste DJ ADF Adamski en was het kot te klein in het kerkje (aka de kapel) voor het brute geweld van Four in Blood: klonk vrij stevig, recht voor de raap en bijzonder energiek. De DJ's op de nocto stage bezorgen daarnaast de hele dag voor flink wat leute voor de techno, hardcore en jungle fans. Een prima gedachte!

Douwe Bob (kampvuur folk en rock) was goed en Strakke Kever (begon te laat en kon maar zes miunten spelen) waren goed.

Gisteren nog jarig en vandaag op het podium: Fleddy Melculy. Stevig en strak begin, meteen de beuk erin. Hij mag niet kwaad zijn want de tent is volgelopen, maar schreeuwt het toch uit. Brood en Geen vlees, wel vis gaan er lekker in en kennen veel bijval bij het publiek. Fleddy moet wel even tussenbeide komen als blijkt dat de security niet weet wat een moshpit is en gaan iets te driest tekeer tegen de fans die zich uiteindelijk enkel amuseren. Even de security buiten gooien en dan kan het feestje weer doorgaan, goed aangepakt door de band! Niks is ook hier een topper en een heuse meezinger. Apu van de Nightshop em Pinker zijn gekende klassiekes om toe te werken naar het hoogtepunt met hun alombekende hit T-Shirt van Metallica om af te sluiten met het toepasselijke Feestje in uw huisje.

Stone brengt aanstekelijke pret rock en krijgt het publiek terug opgezarmd en aan het dansen. Een knap staaltje van hun kunnen.

Darker is ook niet slecht ook al heb ik hier maar een paar nummers kunnen meepikken. Een aanrader voor fans van donkere synth pop muziek!

In de tent was er een switch waardoor we daar een Dj moesten aanhoren ipv Boef die dan later zou spelen. Het moet een goede DJ geweest zijn, want de retro Bonzai klanken zorgden ervoor dat het dak eraf ging.

Adult DVD weten me met hun retro synt pop te bekoren. Ze geven alles wat ze hebben en het publiek lust hen ook wel. Een leuke ontdekking!

Kooks was een soort van greatest hits set, zelfs de mensen die geen enkele CD van hen thuis hebben liggen konden elk nummer herkennen en meezingen. Het was een serieuze street melancholie of een zware flashback, het is maar hoe je het ziet. Ik heb er alvast sterk van genoten.

San Cisco is een leuk hapje: luchtige electro disco met een positieve feel.

In de tent is het wederom een feestje, deze keer met de DJ die ze hier kennen onder de naam Outsiders: bonken, hakken, springen, armen in de lucht en meezingen en af en toe een adempauze. Meer moet dat hier niet zijn, blijkbaar. Hierna speelde Boef nog een ingekorte set van een half uurtje (veel later dan voorzien).

De Jeugd Van Tegenwoordig: het is de eerste keer dat ik deze heren aan het werk zie. Buiten hier en daar een rustpuntje om wat te dissen kan ik het best omschrijven als een megamix waarbij de gekendere nummers voor de nodige hoogtepunten zorgen. Daarnet zong Outsiders nog waar is dat feestje, wel hier is dat feestje! Je zou niet zeggen dat de kou hier toeslaat. Ik zie wel dat de jongsten zich langzaam aan klaarmaken om te vertrekken.

Compact Disc Dummies: deze Belgen mogen op geen enkel feestje ontbreken en ook hier slaan ze toe en zo gaat het feestje over van het hoofdpodium naar de tent. Een schot in de roos!

Conclusie dag 1: veel ontdekkingen en de groepen die we hadden aangestreept bevestigden, dat retro techno hier zo in was hadden we eigenlijk met de opkomst van Joost Klein al moeten weten.

Wat heb publiek betreft: dat is zeer divers en gaat van kinderen, metal fans, rock fans, techno fans en gabbers. Keiharde retro techno valt hier blijkbaar nog het meeste in de smaak!

Prima organisatie, steeds bereid om te helpen, mooi en verzorgd! Een topper!

De prachtige foto's zijn van Paul D'Eer. Hij werkte ook mee aan dit verslag (inhoudelijk). Er zijn meer foto's beschikbaar, deze staan apart op onze website.