Atlantyca - To Nowhere And Beyond

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      9 april 2012

Muziekgroep Atlantyca is een gloednieuwe progressieve metalband dat op 12 mei 2012 hun debuutalbum “To Nowhere And Beyond” zal releasen. Het album bevat negen nummers. Atlantyca is het project van Julien Putigny (gitarist & songwriter uit Lyon, Frankrijk) en Maxime (bas). De broers toerden jaren lang door weer en wind en enige tijd terug gingen ze met Laurent Falso (drummer) in zee. Met een studio op het oog begonnen ze aan het schrijven en producen van dit album.


Atlantyca streefde naar een natuurlijk geluid dat zou zorgen voor een blijvende indruk op de luisteraars en daar zijn ze met hun debuutalbum verdomd goed ingeslaagd. Je kunt het album vergelijken met een portie stevige progressieve metal waarbij de stem zorgt voor de sfeer. Ja, je leest het goed, de stem zorgt ervoor dat dit album helemaal af is. Ditmaal geen gierende gitaren, slaande drums of imponerende synthesizers maar wel de vocals die de hoofdrol spelen.

De vocal zorgt voor een opzwepende sfeer die in deze barre tijden een lichtpuntje laat schijnen in de donkere straten. Een zeer positief punt als je een album kunt voortrekken met de voice van iemand. Dit wil niet zeggen dat de gitaren en drums op niets trekken want dit is helemaal geen waar. Ze zijn goed op elkaar afgestemd en zorgen ervoor dat de wisselingen in de stem mooi elkaar kunnen opvolgen.

Atlantyca heeft mij met hun debuut album sterk weten te verassen. Een tipje voor hun volgende album: zorg voor een speciaal nummer waarbij je als zanger eens een andere vocal opzet. 10 van deze albums gaan vervelen maar 9 nog net niet als je begrijpt wat ik bedoel.

 

Tracklist

01- Impulse
02- Standard Man (feat. Andy)
03- Nowhere And Beyond (feat. Edu)
04- Beyond Infinite (feat. David)
05- Eternity (feat. David)
06- Time After Time
07- My Road (feat. Paul)
08- cEvilisation (feat. David)
09- Underworlds (feat. Andy and Edu)