The Sunpilots - King of the Sugarcoated Tongues

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      31 maart 2012

Eerder vorige week konden we al chapter III van The Sunpilots vrijgeven. Vandaag mogen we er een review aan spenderen. De band brengt op 27 april 2012 hun nieuwste album β€˜King of the Sugarcoated Tongues' uit. Wie het niet ziet zitten te aan te kopen kan het gratis beluisteren op de band hun website http://www.thesunpilots.com/ .


Op vlak van lyrics zullen we niet heel erg diep ingaan omdat we er ander eens heel boek kunnen overschrijven. De groep probeert via verschillende chapters de problematiek van onze maatschappij duidelijk te maken en ik moet hun meegeven dat het heel goed lukt. Enig nadeel is dat je je moet concentreren op de tekst dan.

Op muzikaal vlak zit het voor deze band ook zeer goed. The Sunpilots hebben hun genre aangepast aan hun teksten en verwerken er af en toe eens een melodramisch soundje in zodat we de negativiteit in de maatschappij niet zullen vergeten. Echter hebben ze naast al dat slechte ook plaats gemaakt voor enkele ups in hun instrumentale onderdelen. Zo opent Chapter III: The Captain heel opgewekt en fragiel terwijl de track eerder een mayday mayday inhoud heeft.

Zowel de gitaren als drums zijn goed op elkaar afgestemd. Ook het vocale is nog steeds duidelijk hoorbaar tussen al het instrumentale wat wel een positief punt is voor een dergelijke plaat.

Conclusie:The Sunpilots hebben hen verhaal zeer emotioneel en fragiel naar de voorgrond kunnen brengen en hebben mij als reviewer echt geraakt met het inhoudelijke. De begeleiding door de muziek zorgt ervoor dat de teksten extra pit krijgen. Ik vergelijk deze band een stukje met Tenacious D. Dit omdat ook verhalen vertellen tijdens hun optredens. Een aanrader voor iedere verhaal liefhebber.

  Contact