Blackmail - Anima Now

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      30 maart 2012

Vandaag bracht de postbode mij het allernieuwste album van de Duitse alternatieve rockband Blackmail. Het album draagt de titel “Anima Now” en werd in Europa via SoulFoud op de markt gebracht. Na heel wat veranderingen binnen de band zelf (scheiding tussen zanger en mede-oprichter, vervangende frontman, …) blijkt de band er beter voor te staan dan ooit tevoren. Of bedriegt de schijn?


Anima Now heeft een tracklist van maar liefst 13 nummers maar samengeteld komen ze aan een veertigtal minuten. Net wat te weinig minuten en teveel tracks zou je denken maar dat is helemaal niet waar. De groep heeft er zich helemaal niet zo gemakkelijk vanaf gemaakt als je zou denken. De frontman moet zich kunnen profileren met zijn voorganger of zelfs beter zijn dan zijn voorganger en dat is hem goed gelukt. De zanger brengt het typische Blackmail gevoel onmiddellijk naar boven vanaf de eerste track.

Track 2 zorgt dan weer voor een stevig potje gitaren, heftige beats, krachtige bassen en een goed refrein zorgen ervoor dat dit lied tot zijn recht kan komen. Ook de zang speelt hierbij een interessante rol. Benieuwd? Luisteren zou ik zeggen!

Ik heb hier nu 2 tracks van de 13 kort besproken en ik zal het hier ook bij houden. Ik kan elk lied wel tot in de detail gaan uitleggen maar wat ben je ermee als ik zal zeggen dat ginds de bassen goed zitten en daar de gitaren hun werk goed doen als dit over het gehele album zo is? Niet veel hé?

Daarmee komen we meteen ook aan mijn conclusie. Muzikaal zit dit nieuwe album zeker goed. De band heeft zich opnieuw kunnen profileren (zelfs beter!) net zoals ze dat deden met hun vorige release. De groep pakt muzikaal zeer goed uit maar tussen de nummers mis ik het samenhangende gevoel. Misschien toch een puntje om aan de werken.

Blackmail is vooral voor fans van Greenday & R.E.M.

http://blackmail.de/de/

  Contact