Krum Bums- Cut The Noose

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  levi deluycker    19 oktober 2011

Met Cut The Noose zitten de Amerikaanse punkrockers van Krum Bums al aan album 4, en het eerste voor nieuwe broodheer People Like You waarmee ze aansluiten bij gezelschappen als Flatfoot 56, Peter Pan Speedrock en Mad Sin. Niet de minste schoenen om te vullen dus. Qua invloeden hoor je hier duidelijk The Casualties en The Unseen in, al schemert er in de gitaarpartijen wel een metalinvloed in door. Kwestie van niet enkel punks aan te trekken denken we dan.


Nu zijn we niet over de gehele lijn overtuigd over Cut The Noose. Naast wat killersongs vallen er in ons oordeel toch ook wat vullers te ontdekken.  Voor een energieke bom als Action City of Poison myself staat een nietszeggende song als Gone Forever. En zowat halfweg het album heb je het gevoel dat de jongens de inspiratie ietwat kwijt zijn. Ook het echt bijtende wat een goed punkalbum maakt ontbreekt in mijn ogen nog. Nu denk ik dat dit live wel nog altijd zal werken indien de band een energiek optreden kan geven zoals in de bijgeleverde biografie beweerd wordt.

Met mij hebben de Krum Bums niet echt een nieuwe fan gewonnen, al moet ik toegeven dat deze muziek toch niet meteen mijn lievelingssoort punk is. Maar fans van bands zoals The Casualties zouden dit wel eens moeten checken. En hopelijk laat het volgende album de overbodige songs achterwege en laat het ons eens echt uit ons dak gaan.