Part Time Killer- Part Time Killer

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  levi deluycker    21 augustus 2011

Wie er al bij was midden jaren 90 zal zich zeker wel nog de skatepunk van die dagen herinneren. Muziek waar labels als Epitaph en Fat Wreck een patent op leken te hebben. Tegenwoordig is het genre toch ietwat op sterven na dood…dachten we. Tot hier plots People. Religion. Death van Part Time Killer in de brievenbus viel. De heren slagen erin om op dit album zonder moeite  11 songs (intro niet meegerekend) van extreem hoge kwaliteit uit te brengen. Alhoewel de band nog relatief nieuw is hebben 3/4e van de band al 11 jaar ervaring met hun vorige band Flippin Beans, die ze besloten achter te laten na hun toenmalige drummer ervoor koos om op te stappen.


Als we het over skatepunk hebben kunnen we niet rond invloeden als Millencolin , No Use For A Name, Bad Religion en Lagwagon. Part Time Killer heeft het wat moeilijk met het gaspedaal los te laten… en daar zijn we blij mee! Deze simpele doch effectieve muziek blijft gespeend van enige tierlantijntjes. Geen tragere of akoestische song die het tempo er zou laten  op achteruitgaan, gewoon old school doorgaan! Lyrisch gezien is deze band heel matuur. De thema’s gaan zowat alle kanten uit maar op de graat af komt het altijd neer op mensen, religie en dood. Hetgeen ons meteen de titel verklaart.

Aanraders geven is nogal moeilijk omdat elk lied op deze cd gewoon keigoed en heel catchy is. Als we onze favorieten moeten meegeven dan kunnen we jullie ‘Perfect Crime’, ‘Anti- Everything’ en ‘Heartbreaking Music’ meedelen. In het oordeel van die laatste zal zeker de eerlijke tekst daarin meespelen. Als je als groep een lyric als:  “Another amazing town, another amazing crowd, another amazing song  but no one sings along and it’s breaking my heart . This is heartbreaking music.” Kan neerpennen geef je de indruk dat je je inderdaad geen illusies maakt. Nu we nog aan het bekomen zijn van dit schijfje kunnen we maar één vraag stellen: Wil er nu een promotor in godsnaam deze band naar België halen?!