The Great Commission- Heavy Worshipping

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  levi deluycker    26 juli 2011

Er zijn vele mensen die de boodschap van Jezus prediken. Jezus gaf zijn volgelingen de opdracht om zijn boodschap aan zoveel mogelijk mensen door te geven. Dit word wel eens the great comission genoemd. Inderdaad, ook de naam van deze band, dus zitten we met een christelijke band. Nu deel ik persoonlijk het geloof van deze zes jongens niet, maar het is eens een andere insteek dan we gewoon zijn.


“ja, goed” kun je zeggen “maar hoe zit het met de muziek?” Wel, de hardcore van The Great Commission klinkt vriendelijk  gezegd nogal cliché. Breakdowns zijn legio, groupchants kom je ook om de hoek tegen en alles hangt nogal met haken en ogen aan mekaar. De jongens zijn er dus nog niet. Maar dit is nog niet waar het schoentje wringt. De band maakt naast de gewone schreeuwlelijk ook gebruik van cleane vocals. En laat die nu net het emo-huilebalk stemmetje bovenhalen waar ondergetekende zijn nekhaar  van recht komt te staan. Echt spijtige zaak, ik dacht dat we van dit soort tenenkrullende gezang afwaren.

De tracks Came to my rescue en Preaching to the choir geven echter wel aan dat de kiem tot betere songwriting er wel is. Dus hopen we dat de jongens zich blijven ontwikkelen tot we er wel iets meer mee aankunnen. Misschien kunnen ze mijn zieltje in de toekomst dan wel bekeren.