Touché Amore- Parting The Seas Between Brightness And Me

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  levi deluycker    25 juli 2011

Zelden gebeurt het dat een album me volledig laat meeslepen, emotioneel gezien dan. Deze parting the sea between brightness and me van de L.A. band Touché Amore mag samen met Amen Ra’s Mass IIII en Primordial’s the gathering wilderness in het rijtje gaan aanschuiven (alhoewel ze muzikaal niets gemeen hebben. Touché Amore begeeft zich in het posthardcore/punk genre. Parting the seas between brightness and me, dat ik uit overwegingen parting zal noemen,  is het tweede album dat ze uitbrengen, tevens  hun debuut voor Deathwish records.


Ik zou hier over de aparte instrumentatie kunnen praten, maar die vlieger gaat voor Touché Amore niet op. De songs hier zijn geen som van de delen maar alles vloeit perfect in elkaar.   De persoonlijke lading die de songs op dit album meekregen is enorm. Zanger Jeremy Bolm neemt zijn eigen leven onder de loep en komt tot zware conclusies. Zijn stem klinkt alsof hij alle wanhoop van de wereld op zijn schouders draagt. Lyrics als “late nights and all night drives are reminders why I’m alive
and im not going anywhere” “If you fantasize about your own funeral, I understand. I’ve been there before.” ”and for my final trick I’ll make everyone who loves me disappear but I won’t know how to bring them back”,“all those distractions they’ll beg us to stay we’ll give new meaning to running away” . Kippenvelmoment van dit album is de song condolences. Het is enkel de schreeuwende vocalen begeleid door piano. Op papier een rare zet, maar het werkt wonderwel.

Hoewel de instrumentatie niet zo zwaar is draagt parting een enorme intensiteit mee. Dit is een enorm genietbaar album en in mijn ogen 1 van de beste albums die ik al sinds lange tijd te horen kreeg. De jongens staan in Augustus op Ieperfest dus check het zeker uit als je daar aanwezig bent!