The Carrier- Blind to what is right

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  levi deluycker    27 april 2011

Via Deathwish records krijgen we Blind to what is right binnen, een album van The Carrier. Een band uit Boston die grossiert in emotioneel geladen melodische hardcore.  Dit album is de o zo belangrijke derde voor de band, en de band slaat er zeker geen mal figuur mee, integendeel.


Als ik verwijzingen moet trekken opteer ik voor Rise and Fall en Mother of mercy. De eerste voor de gelijkenissen qua sound. In het geval van de tweede: The carrier  laat ook af en toe intensiteit het stuur overnemen. Hier wordt muziek gemaakt met het volle hart en dat voel je. Teksten kregen we jammer genoeg niet, maar we hebben het vermoeden dat de lyrics heel persoonlijk zijn. Zo overtuigend klinkt zanger Anthony. Muzikaal is het ook wel mooi om te zien hoe de band zijn zwaar geluid kan afwisselen met die subtiele melodie. Inderdaad subtiel, want vingerdik ligt het er niet bovenop. En maar best ook, want wie weet ging ik dit dan maar een slappe hap vinden. Nu is het tegengestelde waar. De band lijkt maar al te goed te weten wat ze willen en hebben toch wel een redelijk originele sound aan de dag gelegd.

Ik besef natuurlijk wel dat er ook mensen zijn die hun hardcore meer rechtdoorzee willen. Die mensen zullen dus met The carrier niets kunnen doen. Mensen voor wie het echter wel ietsje meer mag zijn, kunnen vast overweg met The carrier en hun nieuwste worp Blind to what is right! Je kan de band trouwens op 23 Juli aan het werk zien op Vlamrock, of op 13 Augustus op  Ieperfest.