Sarke - Oldarhian

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      1 april 2011

Deze Noorweegse blackmetalband weet waar ze hun leden gehaald hebben. De groep bestaat uit (ex-)leden van Darkthrone,SusperiaSpiral ArchitectBorknagar en Satyricon. Een nogal indrukwekkende lijst van bands wat er tevens voor zorgt dat we deze muzikale band ook wel een ‘supergroep’ kunnen noemen. Het album Oldarhian is de opvolger van hun in 2009 gereleasede debuut album Vorunah dewelke toen al als zeer positief ervaren werd. Door al die positieve replieken besloot de groep om hun tweede album op te nemen en op 15 april 2011 te releasen. De groep deelt de luisteraars nog mee dat hun album geïnspireerd werd op de death-,black- en thrashmetal uit de jaren ’80 en ’90.


Net zoals het vorige album vervalt de groep in hun blackmetal gegeven. Doordat de groep heel wat invloeden haalt uit de jaren ‘80-’90 valt het niet te ontkennen dat er heel wat old school elementen in vertoeven. Zo herkennen we seventies rock elementen en de eighties deathmetal invloeden doorheen het album

Voor wie echt de rock ‘n roll wil ontdekken in dit album scratcht best even door naar nummer 5  “Flay The Wolf”. Een track waar het seventies gehalte hoog in het vaandel gehouden worden. Het is eens een zweepse afwisseling tussen al dat zwaar thrashmetal op dit album wat ik als reviewer dus wel als een positief punt ervar.

Wie de doom metal in een andere dimensie wil ontdekken gaat best even luisteren naar Pilgrim Of The Occult,Captured en Burning Of The Monoliths. De band heeft bij deze tracks ervoor gezorgd dat alles meer diepgang krijgt. Er wordt als het ware extra gevoel gelegd tussen alle deelnemende instrumenten. Een waar luisterspel voor het gehoor.

Conclusie: Sarke heeft een mooie opvolger gebracht voor hun debuutalbum. De band mag best trots op het eindresultaat. Er werd gezorgd voor voldoende afwisseling tussen alle instrumenten en de zang zorgt niet voor een averechts effect op het gehele plaatje.

Release: 15 april 2011