Sonne Adam - Transformation

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      1 april 2011

Deze Israëlische band genaamd Sonne Adam brengt underground doom-deathmetal opnieuw onder het daglicht. Eind februari tekende de groep een gloednieuw contract met Century Media en nu maandag (4/04/’11) brengen ze hun nieuwste album “Transformation” op de underground markt.


Over het algemeen klinkt de sound zeer melodieus en ritmisch maar niets is minder waar wanneer we vorderingen brengen in het album. Dan ontdekken we dat de keyboards een belangrijke rol spelen bij deze muziekgroep. Toch laat de groep zijn gitaristen en drummer niet in de steek want deze blijven de hoofdrol spelen in het volledige album. De band zorgt voor een prachtige combinatie tussen de drums, gitaren en bassen.

De groep heeft veel weg van Gothic maar van een sterke gelijkenis is helemaal geen sprake want Sonne Adam heeft zijn eigen touch gegeven aan de plaat.

Conclusie: fans van old scool deathmetal zullen hier zeker aan hun trekken komen. De doom elementen kunnen sommigen misschien gehele irriteren omdat ze niet voldoen aan de standaard eisen maar deze spelen geen storend element in het geheel. Voor wie meer de melodieuze kant wil opgaan, blijft het beste weg van een eventuele aankoop.

Tracklist Transformation:

  1. 1. We Who Worship The Black
  2. 2. I Sing His Words
  3. 3. Sonne Adam
  4. 4. Solitude In Death
  5. 5. Take Me Back To Where I Belong
  6. 6. Through Our Eyes Hate Will Shine
  7. 7. I Claim My Birth In Blood
  8. 8. Transformation
  9. 9. Apocalypse