Victimizer - Tales Of Loss And New Found Serenity

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  pieter    11 december 2010

Victimizer, niet te verwarren met de Deense collega’s is een Nederlandse death metal band om U tegen te zeggen. Terwijl het eindejaar in teken stond van een andere Nederlandse death metal band moeten we eerlijk bekennen dat Victimizer de hoofdprijs wegsleept.


Eerst en vooral gaat Victimizer met de prijs voor meest originele hoes aan de haal. Wat zegt deze hoes veel, wat beschrijft de hoes het algemene gevoel van de muziek. Het kan niet meer stuk.

En dat kan het ook niet meer, de muziek. Dubbele bass, blast beasts, een grunt die tegelijk verstaanbaar is en je schoonmoeder de stuipen op het lijf jaagt. ‘Tales Of Loss And New Found Serenity’ is een plaat die heel sterk in elkaar zit. De combinatie van de solo en de apotheose in ‘Bodhi’s Lyric’ is een hiervan een perfect voorbeeld. Ook van het gebruik van twee vocalen zijn ze niet vies. Agressie en emotie zijn de twee belangrijkste zaken in de muziek van Victimizer. En dat is nu net hun grote pluspunt !

Terwijl de hedendaagse death metal scene alleen maar zich toespits op techniek of brutaliteit, durft Victimizer terug te gaan naar de essentie. Een ferme schop in je ballen !

Conclusie: Deze death metal schijf van onze noorderburen mag je blindelings aanschaffen.

Tracklist

1.For What Matters Now04:01
2.A Psalm To The Fallen04:46
3.Bodhi's Lyric05:05
4.Left Unsung06:23
5.Past The Eulogy05:03
6.To Preserve From Precipice05:01
7.Feeding The Rats06:54
8.Reunited For Eternity08:07