Frenzy- In the blood

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  levi deluycker    27 oktober 2010

Om de waarheid te zeggen had ik nog nooit van deze band gehoord. Nochtans zijn deze ouwe knakkers al bezig van 1983 en scoorden ze ook een underground hit met het nummer “i see red”. Het was dus niet echt mogelijk voor mij om een oordeel te vellen aan de hand van hun oude albums.


Na het beluisteren van hun laatste album “IN THE BLOOD” kom ik tot de conclusie dat ik al heel wat gemist heb. Want wat Frenzy op hun laatste worp laat horen is zeker niet mis. Het drietal onder leiding van steve ‘ captain zack ‘whitehouse(ex-the sharks) laat hun rockabilly/psychobilly swingen en ondergetekende verloor al bij het beluisteren van het eerste nummer de controle over zijn rechtervoet die maar niet wilde stoppen met mee te tikken.

De muziek van frenzy is niet meteen technisch ingewikkeld te noemen(afgezien misschien van de schitterende solo’s) en maar goed ook want de laatste tijd komen allerhande bands met enorm technische bagage op de proppen met albums waar geen knoop aan vast te knopen valt dat je na een tijdje ligt te snakken naar de rechttoe-rechtaanmuziek die frenzy hier tentoon spreidt. Ook steve whithouse zijn stem zit goed, alhoewel je wel vaak merkt dat hij ietwat aan zijn limiet zit.

De nummers zijn over het algemeen erg catchy en na één of twee beluisteringen zitten bepaalde nummers al meteen in je hoofd. Aanraders op dit album zijn ‘hero’, ‘johnny rocket’ en ‘forever ticking clock’, alhoewel de kwaliteit van dit album toch wel constant op een hoog niveau blijft.

Naar het schijnt is deze band live een echt festijn en ik kan dan ook niet wachten tot ik deze gasten eens op een podium zie. Tot die tijd zal ik het echter wel volhouden met deze knappe schijf. Goede plaat!

Site: http://www.myspace.com/frenzyrock