deez nuts- stay true

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  levi deluycker    27 oktober 2010

Deez Nuts is een Australische hardcore band rond JJ Peters, de drummer van het ter grave gedragen I Killed The Prom Queen. De band mengt hardcore met rapvocalen. De muziekgroep releasde eerder al een EP en is momenteel in de studio hun tweede full cd aan het opnemen. De band deelde het podium alreeds met onder andere: Your Demise, Bring Me The Horizon en Raised Fist.


Hun eerste full cd “Stay True” is een schoolvoorbeeld van hoe simpel gespeelde hardcore nu nog altijd werkt. Nooit worden er technisch ingewikkelde trucjes gebruikt en toch hebben de nummers een catchy gevoel.

Tot mijn favoriete nummers behoren “stay true”, een nummer dat begint met een zinderende riff tot het losbarst in een anthem van jewelste, “love hate”, over hoe je je vrienden en familie als prioriteit moet beschouwen en “…like there’s no tomorrow”, die begint met een sketch in de opnamestudio waar de zang nog niet helemaal op punt staat.

Het moet gezegd worden dat sommige mensen de muziek van Deez Nuts als idioot zullen afdoen. De band heeft dan ook een nogal ongewoon tekstuele aanpak. De ene helft van de nummers gaan over feestjes en bitches en de andere helft gaat over respect voor je familie en vrienden en je verdedigen tegen iedereen die in je weg staat.

Het concept van een hardcore band die rapt in hun muziek is niet van Deez Nuts alleen (ik denk maar aan bands als Furious Styles, Bullybreed en Boxcutter) maar Deez Nuts is wel de bekendste band die dit gebruikt. Ze zetten dit concept dan ook zowel in artwork als in hun merchandising verder.

Conclusie: Dit album is dan ook voor de mensen die naast hardcore eens iets anders willen. Het openstaan voor andere genres is een must als je fan wil worden van deze band. Deez Nuts in een jeugdhuis draaien geeft gegarandeerd feest.

Site: http://www.myspace.com/deeznuts

score: 83/100