Astpai - Heart To Grow

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      21 oktober 2010

Dat Europeanen punkrock kunnen produceren, dat is al lang bekend. Maar dat er in Oostenrijk nog ander punkrock talent is dan Rentokill dat weten velen niet. Ik heb het dan over de muziekgroep Astpai. Ik ga deze muziekgroep nu niet volledig gaan vergelijken met Rentokill want dan zouden de verschillen te sterk naar voren komen.


Astpai brengt melodieuze hardcorepunk (zoals Kid Dynamite) en is reeds toe aan hun derde album. Hoewel de band niet kan tippen aan bovenvernoemde groepen kan er wel gezegd worden dat er voldoende variatie zit in hun liederen. De groep zorgt voor een snel tempo binnen hun punkrock nummers in goede combinatie met hardcore elementen. Alsook de zang en overgang tussen de diverse instrumenten is in orde.

Een positief punt aan dit album is ook dat er een nummer volledig in eigen taal werd opgenomen. Ik heb het hier over “Man Will Oder Nicht”. Één van de betere nummers op dit album. Door het lied in eigen taal te recorden komt hun accent goed naar voren en dat is positief.

De raraband kan weliswaar niet evenaren met andere punkbands uit hun regio maar brachten met dit album wel een goede plaat binnen hun eigen mogelijkheden. Vermoedelijk is de band live nog beter is dan in de muziekspeler. Snoozecontrol geeft Astpai met “Heart To Grow” het voordeel van de twijfel.