Frozen Rain - Ahead Of Time

Review:CD-reviews uit BeNeLux
      31 maart 2012

Muziekgroep Frozen Rain is actief sinds 2002 op de muziekmarkt en is ontstaan door Kurt Vereecke. Samen met Tommy Denander (Radioactive), Steven Newman (Newman) en Daniel Flores (Mind’s Eye) creëerde hij zijn debuutalbum. In 2008 releasede hij zijn eerste album dat lovend onthaald werd en nu 4 jaar later brengt hij opnieuw een album uit met nieuwe mensen rondom zich. Het is tijd voor Ahead Of Time!


Het album start alvast veelbelovend met “Believe It Or Not”. Een kalme sfeer die plots omvergeblazen wordt door een stevige gitaarsolo van Rik Priem zorgt dat we onmiddellijk in de sfeer komen voor de overige tracks. Kurt heeft gekozen voor Carsten Schuls als zanger en daar heeft hij zeker geen misstap mee begaan want op vocaal vlak zit het zeker goed in dit album.

We wisten al langer dan vandaag dat Kurt dit album sterker wilde laten klinken dan voorheen en dat is hem goed gelukt. De hoeveelheid gitaarsolo’s en heavy invloeden zijn niet weg te slaan uit dit album. Ook de melodieuze kant is niet weg te slaan uit dit album. Vooral de track Forever heeft er heel wat van weg! De natte droom van elke rock fan!

Het rockgehalte mocht natuurlijk ook niet ontbreken en daarvoor zorgt ‘Turn It On”. De drums en schreeuwende gitaren zijn hier prioriteit en vooral die luttele solo momenten moeten het orgasme versterken.

Conclusie: Frozen Rain heeft ervan gemaakt wat ik ervan verwachtte. De keuze van de zanger is meer dan terecht een voltreffer voor dit album en ook de overige bandleden zorgen voor een perfect geheel. Frozen Rain brengt melodieuze rock weer op de voorgrond.

Tracklist:

 1. 1. Believe It Or Not
 2. 2. Forever
 3. 3. Brreakin’ Out
 4. 4. We’re Gonna Rock
 5. 5. Too Late
 6. 6. Turn It On
 7. 7. Ahead Of Time
 8. 8. The Last Dance Ain’t Over
 9. 9. Not At Home
 10. 10. The Way That You
 11. 11. Voodoo Party

 

http://www.reverbnation.com/frozenrain

    Contact