Oathbreaker- Mælstrøm

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  levi deluycker    15 september 2011

Een van de meest gerenomeerde hardcore labels dezer dagen is ongetwijfeld het Amerikaanse label Deathwish Records. Met Converge, The Carrier, Kylesa, Ringworm,… hebben ze heel wat unieke bands. In hun bandrooster zitten ook 2 van onze vaderlandse bands: Rise And Fall en nu ook deze Oathbreaker die met Mælstrøm hun debuut uitbrengt op dit label. En geloof ons als we zeggen dat we dit niet uit puur chauvinisme zeggen, maar: Wauw, wat is dit straf spul!


Oathbreaker brengt ons zware, donkere Metallic Hardcore die ook voorheen genoemde Rise And Fall brengt, alsook Trap Them en Disfear. Over het algemeen is de muziek redelijk snel te noemen maar op nummers als Glimpse of the sun en Fate is High laten ze het gaspedaal ietwat los en besluiten ze je op trager tempo murw te beuken.  Twee zaken die Oathbreaker uit de band laat springen (los van het feit dat de muziek al zo goed in mekaar zit) is ten eerste de intensiteit en timbre van frontvrouw Caro. Niet alleen heeft ze een fantastische stem maar hoor je er ook wel nog in dat hier een vrouw aan de microfoon staat. Het heeft ietwat speciaals wat de band zijn eigen karakter geeft. Op de laatste song Mælstrøm krijgen we trouwens een verassing van formaat  want daar krijgen we een akoestische, ingetogen song waarin blijkt dat Caro niet alleen maar de agressieve kant kan opgaan met haar vocalen maar ook een lied kan begeleiden waarmee ze je spontaan kippenvel bezorgt. Ten tweede is het een mooie zet om de bas een plaats op de voorgrond te geven in plaats van weggemoffeld ergens achteraan zoals op vele andere releases gebeurt.

Zonder dwalen durf ik zeggen dat ik hier een nieuwe sensatie heb gehoord. Dit wordt nog groots! Als Belgen kunnen we in het buitenland met niet zoveel trots zijn, maar met Oathbreaker kunnen we dit zeker wel!

  Contact