Prematory - Suiciety

Review:CD-reviews uit BeNeLux
      15 maart 2011

Het allereerste demo album van Prematory werd door ons al als zeer positief bestempeld. Toen hadden we al een ‘boontje’ voor deze jongelingen die old school thrash op sommige vlakken in een nieuw daglicht plaatst. De groep bracht recent hun debuutalbum Suiciety uit die al door vele luisteraars als zeer positief bekroond werd.


Ik geef kort nog even wat achtergrond informatie over de groep: Prematory releasde in 2007 hun demoversie “We're The Titans” die door een reviewer van Snoozecontrol goed ontvangen werd. De band werd pas echt bekend toen ze live shows gingen gaan spelen. Nu, 4 jaar later, mogen wij de groep hun debuutalbum verwelkomen: ‘Suiciety’.

De groep koos ervoor om een intro te plaatsen op hun album. Een intro die eigenlijk veel weg heeft van de gevechten in Irak, maar goed. 36 seconden lang horen we ‘bombardementen’ op ons afkomen die eigenlijk geen meerwaarde geven over hoe het album precies gaat klinken maar na de intro komt het echte werk. Het werk waar een echte thrashliefhebber van houd, namelijk de snoeiharde geluiden en soms onverstaanbare stemmen. Vanaf track 2 weten we eigenlijk al welk vlees we in de kuip hebben en hoe we het verloop van het album kunnen bestempelen.

Elke track krijgt weliswaar zijn eigen touche. Zo heeft de ene meer tempowisselingen en krijgt de andere track meer gitaarsolo’s toegewezen maar standaard blijft het thrashgehalte feest vieren. Prematory heeft zich voor mij met dit album doorgewerkt naar een doorwinterde thrashband waarbij geen verdere uitleg nodig is. De naam zou al genoeg moeten zeggen …

De band heeft geprobeerd zich anders te manifesteren dan de honderden andere standaard thrashbands en dat is hun in mijn ogen ook gelukt. Live zijn ze beter dan op Cd maar met dit album kunnen ze ook een thrashfan krijgen die vastgeankerd zit aan zijn standaard albums.


De complete tracklist:
Intro To Damnation
Thrashers From Hell
Nuclear Tsunami
Evil Perfection
Thrash Olympics
We're The Titans
Furor And Dementia
Wasted Lives (Bonus)