KOMMIES blazen De Kommeniste terug leven in!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    10 oktober 2021

“4/2 Lose” is een song van de legendarische post-punk groep De Kommeniste. De originele song uit 1979 werd opnieuw opgenomen met groot respect voor de originele opname. Het resultaat klinkt uiterst catchy en dansbaar, vol verwijzingen naar de gloriedagen en het unieke geluid van De Kommeniste. Marcel Vanthilt leent zijn stem.  Deze single wordt door KOMMIES uitgebracht enis nu te vinden op alle streamers.


4/2 Lose” is de eerste release van Shut Up & Eat! is een onafhankelijk platenlabel dat eind jaren ’90 CDs produceerde met inventieve nieuwe muziek met diepe wortels. Een reeks studio-opnames uit die tijd zijn recent terug opgedoken. Daar zaten heel wat kwaliteitsnummers tussen die alle aandacht verdienen. Shut Up & Eat! heeft besloten om de sterkste songs op te frissen met een hedendaagse sound.
Er staan nog meer opgefriste releases op het programma uit het rijkgevulde soundarchief  van het label van bands zoals Soul Sucker, Ska’d For Life en De Kommeniste. Met mondjesmaat en enkel wanneer alles echt goed klinkt. Kijk er alvast naar uit en speel heel luid!
 Op 10 November worden in De Roma  de Kommeniste en hun “1000 Titels” spectaculair in de picture gezet: https://www.deroma.be/nl/agenda/de-kommeniste/11254/
De Kommeniste brachten eerder dit jaar het legendarische cultalbum “1000 Titels” terug uit, aangevuld met een bonus CD. De vinyl persen hebben sindsdien niet meer stil gestaan.
Song credits: gebaseerd op de originele song van DE KOMMENISTE uit 1979. Tekst en muziek door: Marc Meulemans, Mark Meulemans, Herman Tallein & Bob Campenaerts.  Uitgevoerd door  Marcel Vanthilt, Wouter Berlaen, Niels Verheest, Jan Bellemans, Jan Blieck & Bob Campenaerts. Productie door Bob Campenaerts.