Buurman: CD Release shows in AB en Het Depot!

Nieuws:Muziek
 Silke D    4 april 2022

Geert Verdickt, frontman van BUURMAN, stak tien keer een zomers vuur aan en nodigde evenveel ‘gewone mensen’ uit voor een hartverwarmend gesprek. Gewone mensen met een apart verhaal. Al starend in de vlammen lieten ze de tongen loskomen.


Verdickt verwerkte de vuurgesprekken tot tien podcasts, en schreef, gebaseerd op de verhalen van zijn gesprekspartners en geassisteerd door zijn Buurmannen, tien gloednieuwe nummers.

‘Vuurman’: tien songs en tien podcasts.

Tien ontstaansgeschiedenissen om te beluisteren, van vurig verhaal tot song. Elke podcast neemt de luisteraar mee naar de bewuste avond aan het vuur, aangevuld met bijkomende gesprekken met specialisten en lotgenoten. 

Op 25 mei viert BUURMAN de release van de nieuwe plaat met full band en blazers in de Ancienne Belgique in Brussel. Op 1 juni staat dezelfde bezetting in Het Depot in Leuven.
 BELUISTER HIER DE EERSTE SINGLE MET BIJHORENDE PODCAST

Over BUURMAN ...

BUURMAN is Geert Verdickt en zijn Buurmannen Stijn Gevaert en Koen Renders.
BUURMAN werd bekend in 2008, toen de groep tweede werd in het muziekprogramma ‘Zo Is Er Maar Eén’ op Eén, bracht vijf platen uit (‘Rocky Komt Altijd Terug’ (2008), ‘Mount Everest’ (2010), ‘De Kus In Ruil Voor Een Koninkrijk’ (2014), ‘Dans & Dwaal’ (2017) en 'Einzelgänger' (2019)), verwierf een plaatsje in het collectieve geheugen met singles als ‘GodIk En Marjon’'Middellandse Zee‘Mount Everest’, ‘London Stansted’‘Soms Ben Jij De Zon En Ik De Maan’, ‘Zoals Koffie Hoort Bij Opstaan’‘Dans & Dwaal’ en ‘Elk Einde Is Een Nieuw Begin’.
Met 'Splinterkind', een nummer uit het album 'Einzelgänger', schopte Buurman het in 2019 tot in Van Dale. 'Splinterkind' is een omschrijving voor een kind met gescheiden ouders.
De band werkte 6 succesvolle theatertournees af, speelde o.a. in een uitverkochte AB en stond drie keer op de Nekka-Nacht (in 2015 als centrale gast). In 2016 ging Geert Verdickt met Stef Bos op tournee in Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika met het programma ‘Bos en Buurman’. 'Vuurman' is het zesde full album van BUURMAN en verschijnt op 20 mei.