Pukkelpop: cancels + nieuwe namen

Nieuws:Festivals
      5 juli 2011

Pukkelpop heeft de eerste 2 cancels bekend gemaakt voor hun festival. Bullet For My Valentine en Tribes zullen niet aanwezig zijn. De reden ligt echter niet bij de organisatie maar bij een planningsfout van de band zelf. Ze hadden namelijk geen rekening gehouden met hun Uproar Festival Tour in de US.


Maar naast dit slechte nieuws hebben we ook nog goed nieuws. Namelijk een pak goeie namen ... lees meer hieronder:

Eerder zag je ze zowel live als al dj'end op Pukkelpop: Chase & Status! Dit jaar krijgen ze de eer om achter de draaitafels de Main Stage af te sluiten op vrijdag 19 augustus na Eminem! Een gegarandeerd feest, want ze brengen ook hun favoriete oproerkraaier MC Rage mee. Diezelfde dag kan je ook genieten van de begeesterende electronica sounds van Apparat Band die in avant-première zijn nieuwe album komt voorstellen. Wij konden het al even beluisteren en zijn compleet betoverd door een geluid dat het midden houdt tussen Björk, Autechre en Sigur Rós. En laat de donkere kant in uzelf opborrelen bij een van de te ontdekken bands op Pukkelpop: S.C.U.M.. De groep tourde onlangs nog als ideale opener voor The Kills en The Raveonettes. Ook zal je die dag de hemelse stem en duistere electronica horen van Glasser, een must voor fans van Bat For Lashes en Florence & The Machine.

Zomerse sfeer en bakken psychedelica mag je dan weer verwachten van White Denim op donderdag 18 augutus. Ook Destroyer speelt die dag. Deze Canadezen maakten met 'Kaputt' dit jaar een fel bejubeld album vol spacey electronica, aanstekelijke folk-pop of zelfs jazz improvisatie! En tel daarbij ook de heren van Royal Bangs die weide komen verblijden met hun knettergekke pop.

Op zaterdag 20 augustus maakt Pukkelpop opnieuw kennis met British Sea Power, die wel eens het Britse antwoord op Arcade Fire worden genoemd. Bovendien brengt Ramadanman aka Pearson Sound zijn maatje Ben UFO mee. Samen zijn ze de drijvende kracht achter het hippe Londense Hessle Audio label dat ergens zweeft tussen house, techno en dubstep. Een must voor elke avontuurlijke danceliefhebber.