Cronin komt met eerste single 'Bank of Love' als opmars naar nieuw album.

Previews:Overige
  Van Muylem    18 maart 2021

Ierse indieband Cronin heeft in deze coronatijden niet stilgezeten. Ze brachten mini album A View From The Next Door uit (met remixes van oude nummers), speelden met o.a. U2 en Glen Hansard in de Ierse The Late Late Show-special om geld in te zamelen voor The Simon Community, en verschenen in de Julien Temple-documentaire 'Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan'.  Nu komen ze voor het eerst in twee jaar met nieuw werk: 'Bank of Love'.


Mick Cronin over het proces: "Dit was een van de eerste nummers die we begonnen te jammen om de inspiratie te laten stromen nadat we elkaar drie maanden niet hadden gezien tijdens de lockdown. We wilden teruggaan naar het gevoel een jonge band te zijn die nummers speelde in een garage. We luisterden veel naar Lou Reed's Transformer, Richard Hawley en Jarv Is. We begonnen ermee op de avond dat Scott Walker (The Walker Brothers) stierf. Uiteindelijk nam het door de pandemie een ​​andere vorm aan. Het is een liefdesliedje geworden waar je de afwas op kunt doen. "
 
'Bank of Love' is gemixt door Ger McDonnell (U2Manic Street Preachers) en gemasterd door Richard Dowling bij WAV Mastering, Limerick. Het is de eerste single van het nieuwe album, waarvan de release staat gepland voor medio 2021. Het wordt het tweede album, na het veelgeprezen debuutalbum The First Kiss of Love.
 
'Bank of Love' verschijnt op vrijdag 19 maart als digital single en is nu beschikbaar als pre-order:
https://www.gentlemenrecordings.com/shop